DAVANT DEL PLE DE DIVENDRES

Aquestes són les condicions d'ERC per recolzar el tramvia de Colau

El partit demana, entre altres mesures, que "la inversió pública reverteixi en beneficis públics"

zentauroepp31974936 ada colau tranvia170702183507

zentauroepp31974936 ada colau tranvia170702183507

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El regidor d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Coronas ha supeditat aquest dimarts el seu 'sí' a la proposta del Govern d’Ada Colau per avançar en la connexió del tramvia que l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) iniciï un conveni de col·laboració interadministratiu amb l’operador privat perquè "la inversió pública reverteixi en beneficis públics".

En una roda de premsa, Coronas ha instat l’ATM a iniciar una negociació amb les concessionàries actuals per modificar les tarifes tècniques, de manera que s’impossibiliti que la inversió pública es destini a beneficis privats, i també demana estudiar mecanismes de més presència de l’Administració pública en l’operació del servei, a més de "no vendre" que les obres començaran el 2020.

Notícies relacionades

"En tot cas, un 'sí' en el ple d’aquest divendres no seria un 'sí' al tramvia. Seria un 'sí' que l’ATM faci la seva feina per valorar si impulsem el tramvia", i ha recordat que al consell plenari es vota un expedient que insta a la presentació d’unconveni pactat entre l’ATM i les concessionàries que, al seu torn, tornaria a sotmetre’s al ple.

A més, Coronas ha dit que el 'sí' del seu grup municipal també està condicionat que el traçat estigui avalat per estudis; esperar la valoració de les negociacions entre l’ATM i les concessionàries; fer un estudi econòmic sobre el cost que tindria per a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) perdre 100.000 validacions de bus a la Diagonal, i no "posar pressió" en l’inici d’obres.