PROTESTA

3.500 persones es manifesten a Barcelona pel gos abatut després de mossegar un agent

El PACMA reclama que es destitueixi el cap de la Guàrdia Urbana

jcarbo46340278 manifestacion perro181222200446

jcarbo46340278 manifestacion perro181222200446 / PAU BARRENA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Unes 3.500 persones, segons la Guàrdia Urbana, han protestat aquesta tarda a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per la mort d’un gos a trets per part d’un agent de la policia local barcelonina. Convocades pel partit animalista PACMA, els manifestants s’han concentrat aquest dissabte davant de l’Ajuntament de Barcelona per exigir al consistori que "depuri responsabilitats" en la Guàrdia Urbana després de la mort del gos aquesta setmana a causa del tret d’un agent, informa EFE.

Els concentrats, que han omplert la plaça, han criticat les "explicacions corporatives i confuses" donades fins ara per l’ajuntament i la Urbana, i han reclamat la destitució del cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez, així com la posada en marxa de protocols específics d’actuació amb animals.

Versions contradictòries

Notícies relacionades

Un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona va matar el passat dia 18 un gos de races encreuades al qual va disparar mentre li mossegava el braç quan va sortir en defensa del seu amo, un sense sostre al qual els policies van reclamar que portés lligat l’animal. El propietari va reaccionar colpejant amb un patí al cap del policia, que està de baixa amb una fractura dental, i després d’això va ser reduït per diversos agents. No obstant, afirma que el gos mai va arribar a mossegar l’urbà, encara que fonts policíales insisteixen que fins i tot li va esquinçar la màniga de l’uniforme. 

Segons el PACMA, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, "ha convertit la ciutat en un infern per als animals". L’ajuntament barceloní va anunciar que revisarà els protocols d’intervenció de la Guàrdia Urbana en cas d’atacs de gossos. En un primer moment, Colau va defensar l’actuació en "legítima defensa" del policia, però en les seves declaracions posteriors els tinents d’alcalde Gerardo Pisarello i Janet Sanz han reclamat una investigació a fons i l’aportació de testimonis directes dels fets.