Dia excepcional

ERC demana avançar el ple de Barcelona a dijous per les mobilitzacions del 21-D

Reclamen a Colau que respongui a aquesta "situació d'anormalitat política que es viurà" i suspengui l'activitat institucional, mentre que el PSC reclama que es mantingui la normalitat

zentauroepp17387573 barcelona 26 10 2011   fachada del  ajuntament    ayuntamien180719194324

zentauroepp17387573 barcelona 26 10 2011 fachada del ajuntament ayuntamien180719194324

1
Es llegeix en minuts

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona plantejarà en la junta de portaveus de demà avançar a dijous dia 20 el ple municipal previst per al divendres 21, davant de les protestes convocades per la celebració aquell dia a la ciutat del Consell de Ministres.

En un comunicat, els republicans expliquen que ja fa dies que insisteixen al govern municipal perquè avanci el ple a dijous, "de manera que el dia 21 la ciutat pugui expressar-se davant de la reunió de l’executiu de Pedro Sánchez, una petició que de moment el govern de Barcelona En Comú ha obviat", assenyala la nota.

ERC considera que la situació que es viurà aquest divendres "és excepcional i forma part d’una actitud provocadora per part del govern espanyol", ja que és la celebració d’un Consell de Ministres just un any després de les eleccions "imposades pel 155".

És per això que reclamen al govern de l’alcaldessa, Ada Colau, que "respongui a aquesta situació d’anormalitat política que es viurà i suspengui l’activitat institucional". 

Per la seva banda, el grup del PDECat espera que el Govern municipal ofereixi "alguna proposta" davant de "les dificultats per compaginar la celebració del ple ordinari d’aquest mes de desembre previst per al dia 21 en coincidència amb l’anunci de celebració a Barcelona d’un Consell de Ministres i els actes de protesta que també s’han anunciat al seu voltant". El grup municipal presidit per Xavier Trias destaca que ja fa "dues setmanes" que va avisar d’aquestes "dificultats".

Notícies relacionades

Rebuig del PSC

La iniciativa d’ERC s’ha trobat de moment amb l’oposició del PSC. El president del grup municipal socialista, Jaume Collboni, ha replicat que "el ple s’ha de celebrar tal com estava previst" i que la ciutat no s’ha de convertir en "camp de batalla del procés".