QUEIXA MUNICIPAL

Israel denega el permís d'entrada a Gaza a una delegació de l'Ajuntament de Barcelona

El consistori pretenia visitar diversos projectes de cooperació a Palestina

zentauroepp41436451 la regidora de sants montju c  laura p rez  en una atenci  a181203110311

zentauroepp41436451 la regidora de sants montju c laura p rez en una atenci a181203110311 / LAURA FIGULS

1
Es llegeix en minuts
Alex Bustos

Israel ha denegat l’entrada a Gaza a una delegació de l’Ajuntament de Barcelona, encapçalada per la regidora de Relacions Internacionals, Laura Pérez.  La delegació està de viatge a Israel per conèixer els diferents projectes de cooperació finançats pel consistori. A més de Gaza, el viatge inclou visites a les ciutats de Jerusalem, Nablus i Betlem.  Pérez va acompanyada de membres d’oenagés, així com de personal de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient (UNRWA, en les seves sigles en anglès).

La comunicació de les autoritats israelianes negant-los el permís per entrar a Gaza els va arribar a través del consolat espanyol  i  "no incorpora cap mena de justificació", malgrat que el consistori barceloní afirma que havia cursat la petició dels permisos de la delegació complint les condicions establertes per la normativa fronterera israeliana, que inclou una comunicació oficial prèvia al Govern espanyol a través del consolat.

Reaccions

Pérez volia traslladar en la seva visita la preocupació de la Ciutat Comtal "envers un delsconflictes vius més llargs del Mediterrani", i concretament els efectes quel’enfrontament  entre les dues parts està tenint sobre la societat civil de Palestina.  

La regidora creu que és "injustificable" la denegació de l’entrada a Gaza, donades les seves tasques humanitàries a la zona. Pérez ha reivindicat el seu dret a supervisar els projectes que finança l’ajuntament a Palestina i afirma que  "demanarà explicacions" al Govern d’Israel per vetar l’entrada de càrrecs electes d’Espanya.

Iniciativa de cooperació

Notícies relacionades

Alguns dels projectes de l’ajuntament que la delegació anava a visitar tenen a veure amb la millora de la gestió de l’aigua a Gaza; la gestió del clavegueram a Betlem; el recolzament en programes de salut mental a través de les escoles de la UNRWA a la Franja de Gaza, i en el recolzament a la infància i a les dones a Nablus.

A Betlem, la regidora formalitzarà, juntament amb l’alcalde de la ciutat, Anton Salman, un acord de col·laboració mútua per fomentar el desenvolupament institucional, la modernització de l’administració i la millora de la gestió dels serveis bàsics, i aprofundir en el desenvolupament tecnològic que ajudi a incrementar el benestar dels ciutadans.