IRREGULARITATS

Expedient sancionador a 5 empreses per la licitació de l'Aerobús

L'Autoritat Catalana de la Competència aprecia "indicis racionals d'infracció de la normativa"

zentauroepp25166090 aerobus181129092128

zentauroepp25166090 aerobus181129092128

1
Es llegeix en minuts
Efe

L’Autoritat Catalana de la Competència  (ACCO) ha obert un expedient sancionador a cinc empreses que han participat en la licitació del servei del’Aerobús  per apreciar "indicis racionals d’infracció de la normativa de competència".

En un comunicat, l’ACCO també revela que ha posat en coneixement de l’Oficina Antifrau de Catalunya l’existència d’un possible "conflicte d’interessos", ja que es tracta d’un contracte licitat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en què la mateixa AMB participa indirectament a través d’una de les empreses que presenten oferta.

En concret, l’expedient s’ha iniciat contra les empreses TusgsalCinesi –la matriu de la qual és la mateixa Tusgsal–, Transports Ciutats Comtal (TCC) –participada per TMB/AMB i el grup Moventia–, Automóviles La Alcoyana i Serveis Generals de Mobilitat i Transport (SGMT), participada per Tugsal i TCC.

Aquesta última societat és precisament l’encarregada del servei d’Aerobús actualment.

Coordinació

Competència assegura que les empreses indicades sembla que van coordinar presumptament el seu comportament "per alterar el resultat del concurs de l’Aerobús, que té un valor estimat de 89,5 milions d’euros".

De fet, "l’oferta presentada per la unió temporal d’empreses configurada entre Tusgsal, TCC i SGMT és la que ha obtingut una puntuació superior", per això és la virtual guanyadora del concurs, que està pendent d’adjudicació, precisa Competència.

Notícies relacionades

"Aquesta circumstància, juntament amb el fet que aquest contracte encara no ha sigut adjudicat, ha conduït ACCO a posar formalment en coneixement de l’AMB la incoació d’aquest expedient sancionador", afegeix aquest organisme.

Competència aclareix, no obstant, que l’obertura d’aquest expedient "no prejutja la resolució final", i recorda que l’expedient s’ha de resoldre en 18 mesos.