ELECCIONS MUNICIPALS

Albiol: «Valls no compleix el requisit de conèixer la realitat de Barcelona»

El líder del PPC es mostra obert a una candidatura transversal, tot i que remarca que no vol renunciar a les sigles

l7l9h17q2vywqkrww6lcb21100 / periodico

l7l9h17q2vywqkrww6lcb21100
-FOTODELDIA- GRAF2758 MADRID, 6/8/2018.- El presidente del PP y diputado por Ávila, Pablo Casado, durante su comparecencia hoy en la sede del partido donde ha dicho tener la absoluta tranquilidad de haber hecho por su parte todo correctamente en cuanto a su polémico máster en la Universidad Rey Juan Carlos, que nadie le regaló. En ningún caso yo he recibido ningún regalo, ha dicho. Casado ha comparecido ante los medios de comunicación tras conocerse que la jueza ha pedido al Tribunal Supremo que le investigue por los delitos de prevaricación administrativa y cohecho impropio al considerar que existen indicios de que obtuvo el máster de Derecho Autonómico como un regalo académico por su relevancia política e institucional.EFE/Chema Moya

/

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

A poc més de 24 hores que Manuel Valls anunciï oficialment la seva candidatura a l’alcaldia de Barcelona, el president del PPCXavier García Albiol, ha carregat contra l’exprimer ministre francès i li ha recriminat el seu escàs coneixement de la ciutat, on va néixer però on no ha viscut mai.

“Valls el que vol és una aventura ell sol, com si fos la gran figura, la gran salvació de la ciutat de Barcelona”, ha declarat Albiol en una entrevista amb Tele 5, mentre li ha retret incomplir la “primera virtut” d’un alcalde: “conèixer-ne perfectament els barris i córrer pels carrers”. “I jo això no l’hi estic veient, al senyor Valls”, ha afegit el conservador.

Albiol ha revelat que es va reunir amb Valls el mes de juny passat, però que no s’han tornat a posar en contacte. A l’abril, Valls va revelar que tenia una oferta de Ciutadans per ser candidat en les municipals de la capital catalana del 26 de maig que ve.

El dirigent popular s’ha mostrat obert a escoltar i parlar sobre una proposta de candidatura transversal, que sembla que és el que buscaria Valls, però ha remarcat que, en principi, el PPC no vol renunciar a les seves sigles.

Per a Albiol, l’important és que la llista per Barcelona que es pugui crear, sigui a través del projecte que impulsa l’exprimer ministra francès o del PP, conegui perfectament la ciutat. I ha defensat que lluitar contra el procés està molt bé des del Parlament, però que des de l’Ajuntament de Barcelona “no toca”.

Notícies relacionades

“Segur que va ser un gran primer ministre i diputat, però no compleix el requisit de conèixer la realitat de Barcelona”, ha insistit.

Estratègia del Govern amb els presos

D’altra banda, Albiol ha considerat que les declaracions de la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, responen a “una estratègia perfectament coordinada”. “L’independentisme no renunciarà al seu projecte i l’indult no donaria cap tipus de resposta al problema de Catalunya”, ha manifestat.