BARCELONEJANT

El gos turista

Fa l'efecte d'haver vist més món que el Pancho, el gos de la loteria. El 'Pipper' va camí de ser el Willy Fog caní. El 'Pipper' està fent la volta a Espanya de quatre grapes. Porta 18 destinacions en quatre mesos. En visitarà 50 en un any

170918 pipper 16-9 ep / periodico

4
Es llegeix en minuts
Ana Sánchez
Ana Sánchez

Periodista

ver +

“¡¿És elPipper?!”. Una noia d’uns vint anys es para en sec al mig de la Rambla. Entre les colles de guiris, assenyala un gos amb devoció de fan. ElPipper la ignora amb la mateixa destresa que Chabelita quan li posen un micro sense cobrar. “¿Em puc fer una foto amb ell?”. El gos fa cara de famós resignat, però posa amb paciència de Kardashian. “És tota l’estona així”, esbufega el seu amo. “Hem hagut d’obrir una secció a la seva web anomenada La teva foto amb el Pipper”.

El 'Pipper' té gairebé 40.000 seguidors en xarxes socials. Fins i tot ha sortit a l’'¡Hola!' 

El Pipper té webblogcanal de Youtube. Suma seguidors a la velocitat que s’esborren ‘mails’ a la Rei Joan Carles. Té gairebé 40.000 followers en xarxes socials. Fins i tot ha sortit a l’¡Hola! amb posat de celebrity. A Instagram, Fa l’efecte d’haver vist més món que elPancho, el gos de la loteria. Sembla la rèplica canina de l’anunci de ¿On és el Curro? ¿Però on és elPipper? Últimament se l’ha vist mirant quadres de Miró a Palma, turistejant pelColorado espanyol (el Geoparc de Las Loras), de visita almuseu de la tortura de Santillana del Mar, en un barco dog friendly perl’embassament de Riaño, fins i tot ha pujat a les torres de la Catedral de Salamanca. Porta18 destinacions en quatre mesos. Aquesta setmana se’l podrà veure pel Park Güell, la casa Batlló, el Poble Espanyol. Ja ha estat xipollejant a l’aquapark caní Perros al agua, a prop de la Roca del Vallès.    

El Pipper, en una terrassa de la plaça Reial. / ELISENDA PONS

És el primer ambaixador turístic caní d’Espanya. “Nomenat per la Junta de Castella i Lleó”, assenteix el seu amo. “El primer gos turista que fa la volta a Espanya”, resumeix la seva web. Un Willy Fog caní. Ha viatjat amb avió, tren, barco, bicicleta, funicular. Turisme de quatre grapes. Com el que es veu per la Barceloneta. “Només que aquest no embruta”, riu el seu amo. ¿L’objectiu de la gira? “Promocionar llocs en els quals els gossos viatgers som benvinguts”, resumeix a Instagram.

El “seu humà” –així es denomina l’amo–, és Pablo Muñoz, periodista de Sant Sebastià, 45 anys. Des que viu amb gos, té menys temps lliure que Ferreras en una crisi de Govern. Pipper és la seva primera mascota: un parson russell terrier amb cara de bon jan. “Vaig començar a veure les barreres que hi ha”, recorda. I per trencar-les, va acabar enrolant el gos en una volta canina a Espanya.   

Propostes de nòvies de tot el món

ElPipper va fer la maleta al maig. Sí, porta la seva pròpia maleta: amb la seva pilota, manta, tovalloles, equip de primers auxilis, i Gustav, un voltor de peluix. En total, visitarà 50 ciutats en un any. Segurament li sobri temps: el gos és basc. De fet, entén ordres en eusquera, castellà, i una mica d’anglès. Li servirà ser poliglot: li estan arribant invitacions per viatjar a altres països. Propostes de nòvies de tot el món   

¿El lloc més sorprenent on han deixat entrar aquest gos turista? “La Capella Sixtina del romànic”, respon el seu amo

¿Què descobreix el Pipper? “Intentem destacar a cada ciutat una cosa positiva que pugui ser exportable a la resta del país”, diu el Pablo. Per exemple: “A Palma, els centres comercials accepten gossos amb naturalitat”. ElPipper protagonitza videoclips per cada racó turístic on el deixen entrar. Tant mira un mapa a l’oficina de turisme com posa amb deix influencer davant un monument. ¿El lloc més sorprenent al qual l’han deixat entrar? “La Capella Sixtina del romànic (església de San Isidoro, Lleó)", respon el Pablo.

¿S’han trobat moltes cares de gos? “Molt poques, la veritat. Però implicació...", el Pablo s’encongeix d’espatlles. “M’agradaria que tothom es parés un moment a pensar com seria de fàcil, amb un mínim canvi d’organització, integrar persones que van acompanyades amb gossos”. Aquesta és la meta del projecte: “Integrar el gos a l’espai de lleure i turisme dels humans. Hi ha 10 milions d’espanyols que tenen gos –calcula–, és un més de la família, i no volen deixar-lo en un ganxo al carrer quan van a una botiga”. El Pablo parla de consciència dog friendly, però també de “tinença responsable”. Passar del gossos no, a gossos educats benvinguts. ¿Lliçó? “Hi ha molt per fer en aquest país”.

Els gossos influencers de Barcelona estan encantats amb aquest turista caní. “Ens sembla una idea formidable”, diu la Kesiah, la propietària del DouDou i elBonBon. Aquests dos pomeranian tenen 21.300 seguidors a Instagram (@pompomilicious). Se’ls sol veure en centres comercials i per la platja de Mataró, tot i que s’han colat fins i tot en un congrés de salsa.

 

L’Eddie fins i tot l’han convidat a Madrid per anar-se’n de brunch amb altres gossos influencers. Sí, es diu com el gos de Frasier. També és un jack russell. Aquest surt a les bosses de menjar per a gossos. Té 19.000 seguidors (@eddie_jackrussell) i web pròpia Sap ballar, donar la pota, fer el mort, “sempre que hi hagi un bon premi pel mig”, puntualitzen els seus amos, el Xavi i l’Anna. Quan no fa anuncis, se’l sol veure per Sants i el centre.

 

Notícies relacionades

Per Sant Gervasi i la Diagonal es pot agafar in fraganti Miss Bimba (@miss.bimba, 26.700 seguidors). Viu a Girona, però ve a Barcelona molt sovint. La seva propietària, la Maria, espera que el viatge del Pipper serveixi “per conscienciar la gent i els propietaris d’establiments turístics”. “Molts clients com nosaltres –afegeix– només busquem restaurants i hotels que acceptin mascotes”. 

 

Temes:

Barcelonejant