EMBAFAMENT VEÏNAL

La Barceloneta esclata contra la inseguretat i l'incivisme

Prop de 200 persones improvisen un tall de trànsit i una protesta contra Colau davant la comissaria del barri

El veïnat ha convocat una gran mobilització per a aquest dissabte que bloquejarà els accessos a la zona

protestas-en-la-barceloneta-bueno / periodico

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Els ànims estaven tan caldejats que els últims incidents a la Barceloneta han fet esclatar a un barri cansat de l’incivisme i la inseguretat que aquest estiu els castiga especialment. A través de les xarxes socials, on pengen les incidències quotidianes, passades les vuit de la tarda d’aquest dijous s’ha improvisat una assemblea a la plaça de la Barceloneta que ha derivat en una mobilització al principal cordó umbilical del barri, el passeig de Joan de Borbó.

Entre 150 i 200 veïns han tallat el carrer i s’han dirigit a la comissaria situada en aquesta mateixa via on han cridat contra l’alcaldessa Ada Colau i han demanat a crits “més policia” i “més seguretat”.

Tall de trànsit dissabte

El veïnat ha convocat un nou tall de trànsit del passeig principal del barri i el passeig Marítim aquest dissabte a les sis de la tarda per mostrar el seu malestar i exigir a l’ajuntament que mogui fitxa més decididament, explica a aquest diari un portaveu de l’Associació de Veïns de la Barceloneta.

Tal com va avançar EL PERIÓDICO el passat dia 2EL PERIÓDICO, el barri mariner viu un estiu d’alta tensió com a conseqüència de la saturació turística, l’enorme afluència de visitants a les platges, la proliferació de vehicles de mobilitat personal que incompleixen la normativa, les nits de botellon, la contínua presència de joves que acampen al parc de la Catalana, l’activitat imparable de desenes de pisos turístics il·legals, la invasió del top manta i la venda ambulant d’insalubres mojitos i la inseguretat que perceben, en forma de robatoris i mercadeig de drogues.

38 detinguts fa quatre dies

Notícies relacionades

Amb la batuda policial de la matinada de diumenge en el Front Marítimbatuda policial, que es va saldar amb 38 detinguts, no n’hi ha hagut prou per calmar els ànims. En els últims dies s’han registrat baralles vinculades al tràfic de drogues, robatoris i altres incidències que han fet saltar l’espurna.

Els veïns reunits buscaven propostes per fer-se sentir i han optat per la manifestació espontània i la convocatòria més contundent, que dissabte tallarà els principals accessos al barri. Davant la comissaria de Joan de Borbó, han deixat clar que una de les seves prioritats és que es destini més Guàrdia Urbana Mossos a la Barceloneta, que se semt “abandonada per l’ajuntament”.