La cobertura de la Ronda de Dalt deixarà un nou passeig enjardinat a Vall d'Hebron

El nou espai cobrirà 180 metres que desembocaran en el mercat

lainz39527149 barcelona 02 08 2017 barcelona obras de cobertura ronda de d180722182027

lainz39527149 barcelona 02 08 2017 barcelona obras de cobertura ronda de d180722182027 / RICARD CUGAT

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els veïns de Sant Genís dels Agudells i La Teixonera (Horta-Guinardó) disposaran d’un nou passeig amb arbres que inclourà zones de jocs infantils i una plaça polivalent a l’espai que resulti de la cobertura de la Ronda de Dalt en el tram comprès entre el Mercat de la Vall d’Hebron i l’Institut Vall d’Hebron. La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat el projecte d’urbanització d’aquest tram de 180 metres de llarg, les obres del qual tindran un valor de 4,9 milions d’euros.

Les obres, al novembre

Notícies relacionades

El passeig central tindrà gairebé 14 metres d’ample, una franja de vegetació en el costat muntanya i un espai pavimentat en el costat mar per als vianants. La plaça polivalent estarà ubicada en l’extrem del mercat, on el passeig guanya en amplitud, i allà serà instal·lada una de les tres pèrgoles amb vegetació que formen part del projecte, de 2.000 metres quadrats. Unes altres dues, més petites, de 100 metres quadrats cada una, estaran repartides al llarg del passeig. El projecte és fruit d’un procés de participació ciutadana que ha permès als veïns opinar i proposar. Està previst que l’execució de les obres comenci el novembre d’aquell any i finalitzi abans del pròxim estiu.

L’ajuntament espera que el nou passeig es converteixi en un eix d’intercanvi entre els barris del sector i que millori la connexió ecològica entre el parc de Collserola i els espais verds ubicats sota la Ronda de Dalt. “S’aposta per un passeig biodivers i equipat amb el qual disfrutar de la natura mantenint el vianant com a protagonista”, resa un comunicat del consistori. La urbanització d’aquest tram representa la primera fase d’un projecte que després s’estendrà fins a l’avinguda de Vallcarca.

Temes:

Ronda de Dalt