dinamisme econòmic

Barcelona vol aprofitar l''efecte Facebook' per promoure "la indústria de la veritat"

El consistori treballa perquè la xarxa social contracti a la Torre Glòries gent de la ciutat

zentauroepp39551674 170804200624

zentauroepp39551674 170804200624

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L'Ajuntament de Barcelona vol que l'arribada de Facebook a la Torre Glòries "sigui només el primer pas", l'avançada del que el regidor de Turisme, Comerç i Mercats de la localitat, Agustí Colom, ha definit com la "indústria de la veritat". La implantació d'empreses dedicades a combatre les 'fake news' i la promoció del bon ús de les xarxes socials és per al consistori una aposta que quadra a la perfecció amb el model de ciutat.

"La indústria de la veritat i de l'ètica va molt en la línia del que vol ser Barcelona, una ciutat oberta, tolerant i respectuosa amb la veritat," ha subratllat Colom a Catalunya Ràdio. El regidor ha admès que l'Ajuntament no ha intervingut directament en el procés i no té confirmat oficialmentl'aterratge de Facebook a la Torre Glòries, encara que ha apuntat que hi ha molts senyals que indiquen que serà així, i ha asseverat que el Govern municipal treballarà perquè la multinacional doni feina a gent de la ciutat i de l'àrea metropolitana.

Notícies relacionades

"Seria una oportunitat que permetria aportar solidesa al talent que té la ciutat i en reforçaria la vitalitat", ha agregat Colom. Després de la decepció per no poder quedar-se ambl'Agència Europea del Medicament, l'arribada de Facebook aportaria a la ciutat una glopada d'optimisme que permetria reforçar el seu "dinamisme econòmic", ha enaltit l'edil de Turisme. 

També el regidor socialista Jaume Collboni ha volgut expressar la seva satisfacció per la notícia. "Barcelona necessita recuperar la confiança i posar en relleu la seva capacitat d'innovació", ha defensat el líder del PSC al consistori.