Protesta a Ciutat Vella

Tancada d'immigrants a l'antiga Escola Massana de Barcelona

Una trentena de persones han ocupat l'edifici, de titularitat municipal, i han anunciat la intenció de quedar-s'hi indefinidament

fcasals43033414 encierro massana bertran180422134257

fcasals43033414 encierro massana bertran180422134257

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una trentena d'immigrants i refugiats han iniciat una tancada a l'antiga escola Massana de Barcelona, de titularitat municipal, i han anunciat la intenció de mantenir-la indefinidament per protestar pel "racisme social i institucional" de què se senten víctimes.

Segons han informat fonts municipals, el grup d'immigrants van sol·licitar permís de l'Ajuntament de Barcelona per celebrar una assemblea aquest dissabte en un espai de l'interior de l'antiga escola Massana, situada a la plaça de la Gardunya del barri del Raval, on van assistir un centenar de persones.

En el transcurs de la trobada un grup d'immigrants van decidir passar la nit al recinte -situat a l'antic Hospital de la Santa Creu de Barcelona, al Raval- i iniciar així una tancada indefinida per denunciar la seva situació. Les imatges de la protesta circulen a través de Twitter.

Segons ha explicat a Efe Juan Ávila, portaveu dels tancats, el motiu de la protesta és denunciar la "violència racista i els efectes que té sobre les persones immigrades i refugiades", i està previst mantenir la mobilització "fins que comencin les negociacions amb les administracions".

Entre altres reivindicacions, els tancats exigeixen que s'obri la porta a la regularització d'immigrants sense contracte de treball, que es facilitin els tràmits de nacionalització sense necessitat de superar exàmens i que es millori l'acollida als refugiats que arriben a Catalunya.

També reclamen a l'ajuntament que garanteixi l'empadronament dels immigrants indocumentats "sense restriccions", i a la Generalitat, que asseguri el seu accés a la sanitat pública, segons Ávila.

Notícies relacionades

Fonts municipals han explicat que el consistori ja ha iniciat una via de diàleg amb els immigrants tancats a l'escola Massana, que és propietat municipal.

El portaveu dels tancats ha apel·lat a la societat catalana a recolzar les mobilitzacions dels immigrants, de la mateixa forma que ells estan al seu costat en la "reivindicació dels drets socials i polítics de Catalunya", i ha demanat als partits que aclareixin quines són les seves propostes per millorar la situació d'estrangers "sense papers" i refugiats.