mobilitat

Afectacions de trànsit a Barcelona per la manifestació pels presos independentistes

L'acte de protesta comença a les 12.30 hores a la plaça Espanya i recorre l'avinguda Paral·lel

40104485 59

40104485 59 / DANNY CAMINAL

2
Es llegeix en minuts

Diferents actes afectaran la mobilitat a Barcelona aquest diumenge, i l'ajuntament ha recomanat "desplaçar-se principalment a peu o en transport públic subterrani" i evitar el vehicle privat.

El principal esdeveniment és la manifestació convocada per les organitzacions que conformen l'Espai Democràcia i Convivència, prevista per a aquest diumenge a les 12.30 hores, afectarà la mobilitat al voltant de la plaça Espanya, on començarà, i l'avinguda Paral·lel, per on tanscorre, segons ha informat el consistori en un comunicat. [Pots seguir la manifestació del Paral·lel pels presos independentistes, en directe]

Afectacions des de les 6.00 hores

Les afectacions de trànsit han començat a les 8 del matí per les tasques de muntatge dels elements de la manifestació i duraran fins que s'acabi la concentració, almenys fins a les 15 hores, ha aclarit l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Ricardo Salas. Hi haurà restriccions d'aparcament a l'avinguda Paral·lel entre les 06.00 hores i les 17.00 hores.

L'Espai Democràcia i Convivència ha convocat una mobilització sota el lema Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!, coincidint amb els sis mesos d'empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. L'organització ha informat que més de 800 autocars arribaran de tot Catalunya, i l'ajuntament destinarà diversos trams de carrer on podran aparcar, de manera excepcional, des de la seva arribada fins a la sortida, una vegada acabada la manifestació.

Dispositiu de TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha preparat un "dispositiu especial" amb reforços de trens en totes les xarxes de metro i desplegament de personal i efectius de seguretat per millorar la mobilitat, tant al principi com al final de la manifestació.

Entre les 11 hores i les 16 hores augmentarà el nombre de trens per aconseguir que a les línies 1, 2, 3, 4 i 5 els intervals siguin de 4-5 minuts aproximadament, segons el consistori.

Les alteracions de recorregut seran "severes" en 23 línies d'autobusos, amb desviaments i limitacions de recorregut en les línies regulars següents: D20, D40, H12, H14, H16, V7, V11 , V13, 13, 21, 24, 41, 46, 50, 55, 59, 65, 79, 91, 109, 120, 121 i 150.

També la Bicicletada

Notícies relacionades

La Festa de la Bicicleta 2018, impulsada per l'ajuntament, també se celebra aquest diumenge, i inclourà una fira d'entitats i diferents activitats que es desenvoluparan al passeig Lluís Companys, a més d'una pedalada popular que començarà a les 9 hores al carrer Aragó amb Roger de Flor i s'acabarà al mateix passeig després de 12 quilòmetres.

A la majoria de vies afectades pel recorregut dels ciclistes hi haurà divisió de la calçada, per permetre la doble circulació de bicicletes i cotxes, mentre que altres quedaran tancades al trànsit, segons el consistori. La pedalada comptarà amb un servei de bicicletes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, segons ha informat l'ajuntament.