Tres ferits greus en una violenta baralla entre joves a Cornellà

Vídeos captats pels veïns graven com els homes són agredits al cap quan ja estaven inconscients

Baralla a Cornellà. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez / Cristina Buesa

Tres homes han resultat greument ferits en una baralla multitudinària que ha tingut lloc dissabte a la matinada a Cornellà, a les 6.00 hores. La veu d'alarma la van donar diversos ciutadans que van trucar al 112 descrivint amb angoixa una batalla campal.

Els Mossos d'Esquadra i les policies locals tant de Cornellà com d'Esplugues van desplaçar unitats al lloc indicat: carretera d'Esplugues, davant la gasolinera Repsol. No obstant, quan els agents hi van arribar, ja no quedava ningú. 

Hores més tard, els Mossos van rebre una altra trucada. Era de l'Hospital de Viladecans que informava que acabaven d'arribar tres ferits que semblaven haver participat en una batussa. Segons sembla, els companys dels ferits van optar per traslladar-los pel seu compte fins al centre sanitari en comptes d'esperar els equips d'emergència. 

Violència gravada

Diversos vídeos captats per veïns de la zona, que van sortir a les finestres alertats pels crits, van recollir la violència exercida pels protagonistes enfrontats en aquesta baralla.

Els fets van passar de matinada, davant una gasolinera Repsol i un supermercat de Mercadona. Possiblement diversos dels implicats van sortir de la discoteca Phant de Cornellà. En les imatges captades s'aprecia com alguns dels implicats reben cops fins i tot quan ja estan estirats a terra. Un, concretament, rep puntades al cap. Hi ha agressors que esgrimeixen pals de fusta que acaben d'arrencar d'una jardinera del passeig. 

Notícies relacionades

L'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón (PSC), en declaracions a aquest diari, ha detallat que, segons els primers indicis, en la baralla es va enfrontar una facció de seguidors radicals de l'òrbita del F.C. Barcelona amb joves de Can Espinós, de Gavà. "No hi ha veïns de Cornellà entre els implicats", ha subratllat, encara que l'altercat "preocupa" pel grau de "violència" que hi ha hagut. "És la primera vegada que passa una cosa així en aquesta zona", ha afegit. 

Els Mossos d'Esquadra investiguen aquest episodi encara que de moment no s'han produït detencions. El ferit de més gravetat és fill d'un patriarca d'ètnia gitana de Gavà, segons ha explicat Balmón. Aquest dissabte, de matinada, la policia local de Cornellà ha desplegat un "dispositiu especial" per evitar que es reproduís un nou episodi. Ha sigut una nit tranquil·la.