A Sant Martí

La PAH ocupa una oficina de vivenda municipal de Barcelona

La plataforma exigeix compromisos als responsables de la Mesa d'Emergència i diu que no es mouran fins que es pacti una reunió

pah

pah

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha ocupat aquest dimecres les oficines del Consorci de la Vivenda del carrer de Bolívia, 105, per denunciar que la Mesa d'Emergència de Barcelona no dona solucions a diverses famílies que estan en processos de desnonament.

Segons ha explicat la portaveu de la PAH Lucía Delgado, a Barcelona hi ha més de 36.000 unitats familiars en llista d'espera per accedir a un pis de lloguer social i durant l'últim any hi va haver 2.591 desnonaments.

Delgado ha posat en relleu que la Mesa d'Emergència és "l'únic mecanisme que hi ha per reallotjar en una vivenda digna famílies que patiran un desnonament", però que això "no s'està fent i que la llista d'espera és de fins a nou mesos".

Així mateix, Delgado ha lamentat que durant el temps d'espera, el termini de desnonament no s'atura, i per això han demanat en un comunicat que s'ajorni el desnonament fins que la família sigui reallotjada.

A més, Delgado ha denunciat que la Generalitat va firmar una cessió de 1.800 pisos d'una entitat bancària, però que no se sap què ha passat amb aquests, ja que, segons els diu l'Ajuntament de Barcelona, "només s'han cedit 14 pisos dels 1.800 que es van pactar", però no saben res dels altres, ha detallat.

Notícies relacionades

Delgado també s'ha queixat de les incògnites que hi ha respecte a "quantes famílies tenen adjudicada una vivenda de la Mesa d'Emergència, què passa amb les famílies en llista d'espera i amb les cessions o quan estaran disponibles les vivendes en construcció". "No podem permetre que una eina com la Mesa d'Emergència no funcioni", ha advertit.

La portaveu ha exigit una resposta per part del secretari de Vivenda i Millora Urbana de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala, i el regidor de Vivenda i Rehabilitació de l'Ajuntament de Barcelona, Josep Maria Montaner, i ha assegurat que no es mouran de les instal·lacions fins que no aconsegueixin una reunió amb ells.