FOTO TEMERÀRIA

Una noia es juga una caiguda des d'un vuitè pis de Barcelona per una foto

Agents dels Mossos i de la Urbana han pogut rescatar-la mentre era a la cornisa de l'edifici

dyku8isw4aaprh3

dyku8isw4aaprh3

2
Es llegeix en minuts

Agents dels Mossos d’Esquadra van rescatar sana i estàlvia de la cornisa d’un vuitè pis de Barcelona una adolescent de 14 anys que es volia penjar d’una biga de la façana de l’edifici perquè un amic la fotografiés. Segons ha informat la policia catalana, el succés va tenir lloc fa una setmana, quan la menor es va enfilar a la barana d’un terrat situat en un vuitè pis d’un edifici de l’Eixample de Barcelona per penjar-se d’una biga que sobresortia de la façana mentre un amic li feia fotos.

Quan va voler tornar al terrat, a la menor li van fallar les forces per enfilar-se, així que va decidir deixar-se anar fins a la cornisa de la façana de l’edifici, on va patir un atac de nervis a l’adonar-se de la situació d’extrem perill en què es trobava. Agents del Grup de Delinqüència Urbana van rebre un avís del succés i van anar al rescat de la menor, a qui van agafar de les mans i van aconseguir pujar a pols fins a l’interior del terrat.

Un equip del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es va traslladar també al lloc dels fets i va atendre l’adolescent de les ferides lleus que s’havia fet als braços. Al cap d’uns instants, els familiars de la menor van arribar al terrat, avisats per la policia, i se la van emportar a casa. Les fotos que va arribar a fer-se per penjar a les xarxes socials han sigut difoses pels mossos per cridar l’atenció sobre la temeritat que pot comportar la moda dels posats o els selfies cridaners per ser difosos posteriorment.

ALERTA DESPRÉS D’UNA MORT

El gener passat un jove malaisi va morir després de fer-se una autoretrat vestit de Spiderman enfilat al terrat d’un edifici de Taiwan. El tràgic succés va posar en alerta molts usuaris d’Instagram, que han començat a sensibilitzar-se del perill de temptar la sort d’aquesta manera. Els selfies extrems, que han arribat a tenir hashtag i diversos comptes amb centenars de milers de seguidors, ja han causat bastantes víctimes des que el 2014 es va conèixer la primera mort vinculada al fenomen: un home es va electrocutar mentre es feia un retrat en un tren en marxa.

Notícies relacionades

De fet, el 2015, i segons la web Priceonomics, va morir al món més gent per fer-se selfies que per atacs de tauró. La majoria dels accidents van ser per caigudes des d’altures, ofegats i per impactes de tren. I atenció perquè Espanya va ser el quart país en aquesta classe d’accidents, després de l’Índia, Rússia i els Estats Units.

Des de la persona atropellada per un tren, fins a la que se li enfonsa la construcció on s’ha enfilat per fer-se la foto. O la dona russa que no va resistir fer-se un autoretrat mentre es banyava en una banyera amb un telèfon connectat al corrent i es va electrocutar. Molts altres fotògrafs s’han exposat a riscos innecessaris. És el cas dels selfies durant els encierros dels Sanfermines mentre corren davant dels toros, cosa totalment prohibida.