REIVINDICACIÓ VEÏNAL

Barcelona comprarà el Bloc 17 d'Horta per 'salvar-lo' de l'especulació

La ciutat comença els tràmits per adquirir l'immoble, propietat d'una entitat bancària, per consolidar un equipament que acull les activitats de les diferents associacions juvenils del barri des de fa 30 anys

1
Es llegeix en minuts

L'Ajuntament de Barcelona, a través del districte d'Horta-Guinardó i de l'Àrea de Drets Socials, ha començat els tràmits per adquirir l'edifici situat al número 17 de la plaça d'Eivissa, conegut com a Bloc 17. Es tracta d'un immoble, propietat d'una entitat bancària, que fa 30 anys que està gestionat pels moviments juvenils del barri i que és seu de diferents entitats d'Horta i del districte.

El 1979 el propietari va llegar el bloc a una entitat bancària i va manifestar la seva voluntat de destinar-lo a la promoció de l'associacionisme i la cultura catalana. No obstant, en aquests moments, davant la incertesa sobre el futur d'aquest edifici i la seva possible venda a compradors externs, el govern municipal ha decidit adquirir l'immoble per "consolidar el moviment juvenil d'aquesta zona de Barcelona".

Immoble clau

Notícies relacionades

El districte d'Horta-Guinardó fa temps que treballava amb la voluntat de mantenir aquest espai ja que es tracta d'un immoble clau per a l'associacionisme juvenil. En aquest sentit, ha mantingut reunions amb els representants dels joves -en peu de guerra per defensar l'espai- des de l'inici del mandat i amb la propietat des del mes de novembre.

Es tracta d'un espai de 881 metres dividits en quatre pisos, dos dels quals estan destinats a vivenda i la resta tenen un ús com a locals juvenils. Acull 25 entitats, entre les quals destaquen els Diables d'Horta, l'Ateneu Popular la Bugadera, el Consell de Joventut d'Horta-Guinardó i l'Esplai Isard-Flor de Neu.