Llista de 12

La CNN posa Barcelona a la llista de ciutats a evitar aquest 2018 per la seva massificació

La cadena destaca el rebuig al turisme dels residents de la capital catalana

JOAN PUIG

La CNN posa Barcelona a la llista de ciutats a evitar aquest 2018 per la seva massificació
La CNN posa Barcelona a la llista de ciutats a evitar aquest 2018 per la seva massificació

/

1
Es llegeix en minuts

Barcelona està massificada, la majoria de barcelonins estan farts de tant turisme, en molts barris es fa saber a través de grafitis i protestes ciutadanes, i els pisos turístics fan marxar els veïns. Són algunes de les raons per les quals la CNN ha escollit la capital catalana entre les 12 ciutats a no visitar aquest 2018. Com a alternativa, recomana acostar-se fins a València, on, diu, el visitant trobarà una cultura i una gastronomia que competeix amb la barcelonina. La mateixa massificació viu una altra de les ciutats més visitades d'Europa, que s'omple insuportablement per als residents quan hi desembarquen els creueristes: Venècia. També és a la llista dels llocs a evitar.

Notícies relacionades

El costat bo de la notícia, amb tot, és que la cadena informativa agrupa Barcelona amb algunes de les superdestinacions turístiques mundials. Això no obsta que el responsable de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ho hagi desqualificat dient que "no té cap fonament" i recomana al mitjà nord-americà a "convidar que qualsevol persona viatgi lliurement on vulgui". 

Completen el rànquing, principalment per estar també plens a vessar de turistes, l'illa de Skye (Escòcia), Dubrovnik (Croàcia), Santorini (Grècia), Bhutan (bàsicament per evitar el deteriorament d'aquest petit i protegit regne de l'Himàlaia), Taj Mahal (Índia), la muntanya Everest (al costat del Nepal), Machu Pichu (al Perú, amb més visitants dels recomanats per la Unesco), les illes Galápagos (per preservar l'ecosistema), Cinque Terre (Itàlia) i l'Antàrtida, que en els últims anys està veient augmentar el nombre de visitants.

Temes:

Turisme