EDUCACIÓ

Controvèrsia entre pares per l'obertura d'un institut a l'Eixample

L'AFA de l'escola dels Encants avala la decisió del consorci educatiu d'accelerar l'estrena

Altres progenitors havien demanat un calendari més pausat "per evitar el risc de segregació"

vvargas9344452 barcelona 6 11 08  gran  barcelona   reforma del chaflan   d171219212308

vvargas9344452 barcelona 6 11 08 gran barcelona reforma del chaflan d171219212308 / FRANCESC CASALS

1
Es llegeix en minuts
Víctor Vargas Llamas
Víctor Vargas Llamas

Periodista

ver +

L'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'escola dels Encants de Barcelona ha emès un comunicat per mostrar el seu suport a l'obertura de l'institut Angeleta Ferret, després de les informacions aparegudes en què un grup de pares d'alumnes de la Dreta de l’Eixample i el seu entorn qüestionés la idoneïtat d'avançar l'estrena del centre del 2020 al curs que ve. Aquests progenitors consideraven que la iniciativa resultava contraproduent perquè va contra les mesures adoptadas en els últims anys per “revertir la situació de segregació dels centres d'aquesta zona”. L'AFA dels Encants, no obstant, considera apropiada la mesura adoptada pel Consorci d’Educació de Barcelona (CEB) i exposa una sèrie d'arguments per donar rèplica a la versió antagònica.

La presidenta i vicepresidenta de l'AFA dels 'Encants, Anna Oriol i Joke Aerts, destaquen que l'oferta pública d'ESO amb prou feines representa "un 25% del total de l'oferta educativa d'aquesta etapa escolar al districte de l'Eixample”, així com que de les 66 línies disponibles, “només 16 eren de centres públics” per 50 d'instituts privats concertats.

Experiència

Notícies relacionades

Per posar èmfasi en la necessitat d'oferir més places, Oriol remarca que en la preinscripció per al curs 2017-18, els dos instituts ubicats a la Dreta de l’Eixample (Fort Pius i Jaume Balmes) van tenir una demanda que superava en 33 places l'oferta inicial. Una xifra a la qual s'han d'afegir “13 places més si se sumen les escoles d'aquesta zona de la ciutat però que geogràficament estan fora del districte”.

A més, s'hi han d'afegir els 50 nens que parteixen de la primera promoció dels Encants, per la qual cosa l'AFA considera apropiada la decisió del CEB d'accelerar l'obertura de l'Angeleta Ferret. Es tracta d'un centre "llargament reivindicat" per la comunitat educativa, segons expliquen Oriol i Aerts, que apel·len a les experiències similars com l'institut Viladomat a l'Esquerra de l’Eixample per negar que obrir un nou centre "sigui en cap cas una via de segregació". La AFA dels Encants ha presentat aquest dimarts més d'un miler de firmes davant el CEB per donar suport a la iniciativa d'obrir l'Angeleta Ferret l'any que ve.