EXAMEN A barcelona
Els professionals estrangers critiquen el baix nivell d'anglès i el preu de la vivenda
Elogien la capacitat d'atraure talent de Barcelona i recolzen la candidatura per a l'Agència Europea del Medicament

zentauroepp39990097 el director de banca particulars banc sabadell albert fig170907165846 /
Barcelona, per als professionals estrangers que hi treballen i hi resideixen, és una ciutat global, oberta i capaç d’atraure talent, encara que hauria de millorar el preu i la disponibilitat de la vivenda, així com la presència de l’anglès al carrer i en l’educació. Així ho assegura l’International Talent Monitor 2017, la tercera edició d’una enquesta que impulsa Barcelona Global, una plataforma privada que vol convertir la capital catalana en una de les millors urbs per atraure talent.
L’enquesta, que s’elabora cada dos anys, es basa en les respostes emeses per 817 professionals internacionals residents a Barcelona –d’una comunitat integrada per unes 20.000 persones– entre els mesos de maig a juny. I la seva percepció avala la candidatura de Barcelona com a «ciutat idònia per albergar l’Agència Europea del Medicament i els seus 900 treballadors», segons el conseller delegat de Barcelona Global, Mateu Hernández.
Segons les seves dades, Barcelona és una ciutat global (amb una puntuació de 5,5 sobre 7) i la seva facilitat d’atraure talent internacional és bastant satisfactòria (5 sobre 7), a més d’afavorir la integració social dels expatriats (5,2).
CLIMA I SANITAT
Pels professionals internacionals, el clima, la gastronomia i el sistema sanitari són els factors més valorats, així com l’oferta artística, esportiva i cultural, mentre que la seguretat rep un 5,2. Entre els punts que haurien de millorar, la comunitat internacional destaca la falta de domini de l’anglès entre els treballadors locals (3,5) i dels funcionaris públics (2,4), i demanen un ús més gran de l’anglès en el sistema educatiu.
De fet, el 46,5 % dels professionals internacionals amb fills els porten a escoles estrangeres, seguides per les concertades (25,2%). L’ús del català com a llengua cooficial no és percebut com una barrera, ja que un 32% dels enquestats no creuen que els afecti de manera rellevant i el 28,5% assegura que aquest idioma «enriqueix la seva experiència».
Altres dels factors que creuen que han de millorar són la burocràcia, que veuen excessiva, i la fiscalitat, que també consideren molt alta. I es queixen que el nivell de vida ha augmentat, en especial el preu de la vivenda, tant del lloguer com de la compra.
- Bizum Bizum canvia les regles: a partir d'ara aquests enviaments estaran prohibits
- Lleig comiat d’Ancelotti que esquitxa Florentino i el vestidor
- Tribunals Els Mossos que van ajudar a escapar Puigdemont van aparcar el cotxe de la fuga el dia anterior a Arc de Triomf
- NOU MODEL DE CIUTAT El Trambesòs, tallat més de mig any per la reurbanització de la Gran Via
- Informe d’Acció Catalunya és la segona regió del món que més inversió tecnològica atrau per al sector de la salut
- Debat obert Regular o abolir la prostitució: ¿què n’opinen els partits a Catalunya?
- 200 milions d’euros anuals Catalunya llança el Pacte Nacional per la Llengua per impulsar l’ús del català sense Junts ni la CUP
- ENERGIA CNMC amenaça amb multes de 60 milions i indemnitzacions multimilionàries si troba infraccions greus en l’apagada
- Entrevista Antonio Orozco: «Ningú em pot fer més mal que jo mateix, és impossible»
- Va visitar Salamanca, Valladolid, Lleó i Galícia L’estiu del Papa per Espanya a bord d’una furgoneta: així va recórrer Prevost Espanya amb una tenda de campanya