conflicte encallat

Les cues tornen al Prat a l'espera d'una altra reunió entre Eulen i els treballadors

Aquest dilluns segueixen les aturades i les negociacions

aeroport-3-cugat

aeroport-3-cugat

2
Es llegeix en minuts

Les terminals T-1 i T-2 de l'aeroport del Prat han suportat durant la matinada importants aglomeracions de passatgers el tercer dia de vaga parcial dels treballadors de l'empresa Eulen, que en gestiona la seguretat, encara que les cues, segons AENA, no han sobrepassat els 20 minuts. Com ja va succeir aquest diumenge, milers de passatgers han acudit a l'aeroport amb moltes hores d'antelació per no perdre el seu vol, la qual cosa ha fet que s'amunteguessin als vestíbuls abans de les 5.30 hores, a l'espera que obrissin els seus taulells de facturació. Al segon torn d'aturades les escenes s'han tornat a repetir: demores de prop d'una hora.

Fonts d'AENA han recomanat als passatgers que contactin amb les seves aerolínies per saber l'hora en què obriran els seus taulells de facturació i que ajustin la seva arribada a l'aeroport.

Reunió

La companyia que gestiona la seguretat a l'aeroport del Prat i el comitè de vaga d'Eulen tornen a reunir-se aquest dilluns per continuar les negociacions al Departament de Treball, que actua com a mediador.

La reunió mantinguda ahir durant més de nou hores entre els representants d'Eulen, la companyia que gestiona la seguretat a l'aeroport del Prat, i del comitè de vaga va concloure sense que les dues parts arribessin a un acord, tot i que l'empresa va arribar a oferir un augment salarial de 155 euros al mes.

Segons va informar a Efe Juan Carlos Giménez, el portaveu del comitè de vaga, l'empresa va fer una oferta d'última hora que incrementa en 155 euros el salari dels treballadors, però no l'han acceptat donat que encara dista molt dels 350 euros d'augment que sol·liciten.

Avanços

Eulen va valorar, en un comunicat, que després de la reunió "s'ha avançat bastant en els aspectes socials i organitzatius" i que respecte a les sol·licituds econòmiques "la companyia ha ofert un increment mitjà del 7,70 %".

Davant la falta d'acord al final de la jornada, les dues parts s'han emplaçat a continuar avui les negociacions mentre l'aeroport viurà una nova jornada d'aturades parcials.

La vaga al Prat ha derivat també en crítiques cap a la posició del Govern i d'AENA respecte al conflicte per part dels partits de l'oposició, la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.

Notícies relacionades

El PSOE ha sol·licitat al Govern que cessi el president d'AENA, José Manuel Vargas, per la situació a l'aeroport del Prat i ha considerat que "no pot seguir mirant cap a un altre costat un dia sí i un altre també".

També el conseller de Presidència de la Generalitat, Jordi Turull, ha dit que el Govern "ha estat absent al conflicte i s'ha dedicat a mirar a una altra banda fins que la situació s'ha fet insostenible".