La Síndica de Barcelona exigeix una solució per a la vaga del metro

La FAVB ha instat TMB i els treballadors a fer públics quins són els esculls

jgblanco39244792 barcelona  10 07 2017 huelga de metro en las lineas l1 y l3 170710090422

jgblanco39244792 barcelona 10 07 2017 huelga de metro en las lineas l1 y l3 170710090422 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

La Síndica de Greuges de Barcelona, María Assumpció Vilà, va fer ahir una crida «a la responsabilitat» i va exigir una solució per acabar amb la vaga de metro, que va complir la seva 11a  jornada en els últims tres mesos. La FAVB també va instar TMB i els treballadors a fer públics quins són «els esculls».

Vilà creu que «és molt greu que després de prop de tres mesos de conflicte no s’hagi aconseguit trobat una solució» i va recordar que, malgrat que la vaga és un dret fonamental, la Generalitat ha d’establir «uns serveis mínims de forma ponderada entre les parts que garanteixin els drets de la ciutadania». Va demanar «un esforç negociador» a l’Ajuntament, a TMB i també als representants dels treballadors, i els va exigir a tots ells «la màxima transparència per explicar bé a la ciutadania els motius de la protesta, la situació en què es troben les negociacions, les demandes dels treballadors i les ofertes que l’empresa ha fet».

INFORMACIÓ EXHAUSTIVA

Notícies relacionades

També la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) va instar totes les parts a fer pública «una informació exhaustiva» per saber «on són els esculls». «Ho demanem perquè fins ara aquesta informació no s’ha fet pública», va criticar l’entitat veïnal en un comunicat.

La FAVB reconeix que no és habitual en ella fer valoracions dels conflictes laborals, però considera que per la seva «durada» i «incidència», aquesta vaga afecta el sector públic i «causa un impacte molt important sobre molta gent». «El conflicte del metro és local, però el finançament del transport públic depèn tant de l’Ajuntament, com de la Generalitat i de l’Estat central. Per això recordem a les tres administracions el seu deure treballar per fer del transport públic una qüestió prioritària», conclou l’entitat.