L'Arquebisbat de Barcelona replica a la CUP que la Catedral celebra cinc misses diàries

El degà de la basílica es mostra sorprès per la petició d'expropiació del grup

Diu que és el temple més actiu d'Europa, amb un milió anual de visitants, la meitat locals

zentauroepp30819407 catedral170704183508

zentauroepp30819407 catedral170704183508 / ALBERT GEA

2
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

La proposta de la CUP al districte de Ciutat Vella que l’ajuntament expropiï la Catedral de Barcelona i la dediqui a equipaments ha provocat una ràpida rèplica de l’arquebisbat, que ha emès un comunicat en què replica els arguments esgrimits pels anticapitalistes per sustentar la seva iniciativa. El conseller de districte de la CUP a Ciutat Vella, Joan Suqué, va justificar dimarts passat la petició perquè la basílica està en desús i contribueix a la gentrificació pel fet de ser una destinació majoritària de turistes. Va reclamar que es creï a l’interior una escola d’arts escèniques i una de música de propietat municipal, així com un economat des d’on repartir béns de primera necessitat.

L’arquebisbat subratlla en un comunicat que la catedral «és un dels llocs de culte a Europa on se celebren diàriament més actes litúrgics tant per als feligresos barcelonins com per a cristians estrangers que visiten la ciutat». «S’hi celebren cinc misses els dies laborables i sis els diumenges, vigílies i festius. En total, cada any hi ha 1.668 misses», sosté el text.

PLE DE DISTRICTE

El degà de la Catedral, Josep Ramon Pérez, es va mostrar ahir «estranyat» per la proposta de la CUP: «La catedral és la que té més culte a Europa i cada any hi passen més d’un milió de persones que participen en actes religiosos, mig milió són barcelonines», informa Efe. La proposta que debatrà avui el ple de Ciutat Vella, on la CUP té un representant, no sembla que tingui possibilitats de progressar.

«És una frivolitat absoluta i l’única cosa que es busca és sortir als mitjans. No entrarem en aquestes qüestions mentre Barcelona té els problemes que té», afirma el portaveu del grup municipal Demòcrata, Joaquim Forn. «És una proposta sense cap ni peus, sense cap tipus de credibilitat. És molt greu que el Govern de Catalunya i el de Barcelona depenguin d’un grup que fa aquestes propostes», opina la presidenta de Ciutadans al consistori barceloní, Carina Mejías.

Notícies relacionades

El republicà Alfred Bosch creu que Ciutat Vella necessita una escola de música i que propostes com la de la CUP «només resten força» als que la reclamen: «La proposta no la comentarem, únicament busca notorietat». «No comentem xorrades», sentencien fonts del PSC.

Per part del PP, Alberto Fernández, no ha perdut l’oportunitat d’encunyar una de les seves comparacions: «Primer, la CUP volia derruir el monument a Colom, ara vol expropiar la catedral, i d’aquí a pocs dies voldrà convertir el Camp Nou en un hort urbà».