EL 'CAS 3%'

Trias mostra "suport i afecte" a Vives, "una persona que pateix una persecució"

El president del grup de CiU assegura que les contractacions sota el seu mandat com a alcalde van ser ajustades a dret

L'exalcalde vincula la detenció de l'exregidor amb el judici a Mas per la consulta del 9-N que se celebra la setmana que ve

Trias afirma que a Vives li busquen les pessigolles per totes bandes. / ACN/GEMMA SÁNCHEZ

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El president del grup de CiU a l'Ajuntament de BarcelonaXavier Trias, ha comparegut aquest dijous, hores després de la detenció de l'extinent d'alcalde Antoni Vives, per defensar a qui va ser una peça clau del seu Govern municipal en el mandat 2011-2015 i ha assegurat que l'operació policial està vinculada amb la declaració, la setmana que ve, d'Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega per la consulta del 9-N.

“Vull mostrar el meu suport i el meu afecte a Vives, una persona amb alts valors que pateix una persecució. Sempre li busquen les pessigolles i després tot acaba en sentències que l'exoneren”, ha dit Trias. L'exalcalde ha afirmat que l'operació d'aquest dijous té “una clara intencionalitat política” i guarda semblances amb els atacs mediàtics contra Mas i contra ell mateix, que va ser acusat de tenir un compte a Suïssa, cosa que es va revelar falsa.Suïssa

DEFENSAR ELS FUNCIONARIS

“Vull deixar clar que en els quatre anys del nostre govern s'ha actuat d'acord amb la llei en els contractes i les adjudicacions de totes les empreses i instituts municipals, també BIMSA. La seva actuació sempre va ser ajustada a llei”, ha afegit Trias, que ha defensat especialment els funcionaris del consistori.

Notícies relacionades

COLAU REUNEIX ELS GRUPS

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha convocat a les quatre de la tarda tots els grups per abordar la situació, i després es pronunciarà.