MOBILITZACIÓ POPULAR A LA CAPITAL CATALANA

Ramblers amb causa

Vuit assistents a la marxa d'aquest dissabte a la Rambla exposen el seu motius per sumar-se al 'Barcelona no està en venda'

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / BARCELONA

La manifestació d'aquest dissabte a la Rambla ha reunit barcelonins de (gairebé) totes les edats i barris, amb un objectiu comú però una mica abstracte: "Recuperar la ciutat". Vuit d'ells concreten aquí els seus motius.

LUCÍA NAVARRO

Activista de la PAH

«No ens podem mantenir impassibles davant de la venda de Barcelona al gran capital. Hi hem de plantar cara. De motius ens en sobren. Jo visc a Sant Martí i fins i tot allà es comencen a veure grups de turistes que s’allotgen en pisos turístics il·legals».

LUIS ALBERTO SILVA

El pistoler de la Rambla

«Fa 20 anys que treballo aquí i trobo a faltar la bohèmia  que hi havia abans. Ara tot són terrasses, terrasses i més terrasses. A les estàtues, CiU ens va arraconar a Colom, i Colau no ha fet res per rescatar-nos. Allà seguim». 

MAR TRALLERO

Mare de l'ampa del Ferran Sunyer

«Soc membre de l’ampa de l’escola Ferran Sunyer de Sant Antoni, l’única escola pública del barri. Hem vingut perquè l’especulació al voltant del turisme ens afecta a tot el veïnat. També a l’escola».

MARTA ILL

Membre del col·lectiu Desllogades

«Ens hem adonat que els propietaris no tan sols tenen la legislació de la seva part, sinó que estan més organitzats que nosaltres. Per això han nascut col·lectius com Desllogados o el Sindicat de Llogaters».

NÚRIA MARCET

Veïna del Gòtic

«Tinc 86 anys i soc veïna del Gòtic. Soc aquí perquè estic sempre al costat de la gent que lluita. És una vergonya el que està passant. Els hotelers ens roben els barris i els corruptes van tan panxos. Hem de sortir al carrer». 

CARMEN MARTÍNEZ

Veïna de Ciutat Meridiana

«He viscut en dos barris de barraques. Primer a Montjuïc i després al Carmel. Tot ho hem aconseguit batallant. Tot. Per això soc aquí, al costat de la marea blanca. He vingut amb el meu fill, que està a la PAH».

ESTHER JORQUERA

Veïna de la Barceloneta

«Estic a punt de tenir un fill, i el que vull és que pugui créixer a la Barceloneta com vaig fer jo. La pressió turística fa pujar els lloguers i expulsa als veïns. Estan demanant 900 euros per 30 metres».

ANTONIA MEDINA

Notícies relacionades

Clienta de la Boqueria 

«El meu marit va néixer a Elisabets i jo, encara que vivim a Can Cuiàs, compro a la Boqueria, tot i que cada vegada és més difícil. M’he trobat la protesta per casualitat i m’he quedat a recolzar-los. Tenen raó».