Els veïns de la Vila Olímpica celebren l'acord sobre el PEUAT

El pacte compromet a revisar el projecte de l'alberg dels nínxols

zentauroepp36567228 barcelona  9 de diciembre de 2016  jordi gir   presidente de170119173334

zentauroepp36567228 barcelona 9 de diciembre de 2016 jordi gir presidente de170119173334 / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts

L'Associació de Veïns i Veïnes de la Vila Olímpica de Barcelona ha celebrat l'acord aconseguit dimecresacord aconseguit pel Govern d'Ada Colau i el grup municipal d'ERC per crear una comissió que revisi el projecte de l'alberg previst al barri.

El president de l'associació, Jordi Giró, ha assegurat aquest dijous que agraeix al Govern municipal i a ERC haver pres aquesta decisió, perquè considera que "posa la veu dels veïns en primera persona" per resoldre el conflicte.

L'ajuntament crearà una comissió política i tècnica que estudiarà el projecte de l'alberg a la Vila Olímpica i que determinarà en 30 dies les accions que es poden prendre, sense descartar la compra de l'edifici ni la celebració d'una consulta. L'associació de veïns, que participarà en aquesta comissió, valora positivament aquestes dues opcions i confia que la creació d'aquesta comissió serà el primer pas per "iniciar una nova etapa" en la gestió del turisme de Barcelona, ha afirmat Giró.

Des de fa mesos, l'entitat s'oposa al projecte que pretén instal·lar un alberg juvenil de 440 places en un edifici situat a la cruïlla de l'avinguda d'Icària amb el carrer de Rosa Sensat per l'"excessiva pressió turística" que té el barri de la Vila Olímpica.

PROHIBIDES NOVES PLACES

L'ajuntament ha inclòs la Vila Olímpica a la zona 1 del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics (PEUAT), en què es prohibeix la creació de noves places o allotjaments turístics encara que en tanquin altres, a causa de la quantitat de places que ja té el barri, en una regulació que Giró veu "necessària i indispensable".

Notícies relacionades

A més, l'entitat ha entregat aquesta setmana un informe a l'ajuntament en què detalla un conjunt d'elements tècnics i jurídics que "qüestionen la concessió de la llicència" de l'alberg, amb l'assessorament de l'arquitecte Ernest Minguillón, que ha destacat que s'ha fet un mal ús de l'edifici i que "440 places són una barbaritat" per als 2.300 metres quadrats que tindria l'alberg.

L'entitat confia que l'ajuntament revisarà totes les qüestions que exposa l'informe perquè determini si és possible o no la paralització de l'alberg, ja que "hi ha elements que podrien fer aturar les obres avui mateix", ha alertat Giró.