AL CARRER HOSPITAL

Pin insta a evitar set desallotjaments al Raval i denuncia "assetjament immobiliari"

La regidora denuncia que la Sareb no fa cas a les ofertes de l'ajuntament per adquirir la propietat i l'acusa de buscar un 'pelotazo'

vvargas36162480 gala pin  concejala del ayuntamiento de barcelona  responsab161120133215

vvargas36162480 gala pin concejala del ayuntamiento de barcelona responsab161120133215 / ALVARO MONGE

2
Es llegeix en minuts

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, ha denunciat que la Sareb  té la intenció de desnonar set famílies aquest dilluns al número 116 del carrer Hospital, "després de negar-se a escoltar les ofertes de l'ajuntament per adquirir la propietat". "De nou, el Raval serà escenari d'un episodi de la violència de la pressió immobiliària", ha subratllat.

Pin ha qualificat de "despietada" la negativa de la Sareb, "el banc dolent", però "fàcil d'explicar". "Tots els veïns que l'ajuntament ha visitat pagaven el lloguer a una immobiliària que un bon dia va desaparèixer. Volien pagar els lloguers però no tenien interlocutor per fer-ho; sempre havien pagat, primer 300 euros i més endavant 250, fins que va deixar d'haver qui acceptés els seus pagaments", exposa la dirigent al seu perfil de Facebook.

"L'empresa devia ser una de les que van contribuir a inflar la bombolla immobiliària, va fer fallida i els seus actius tòxics van anar a parar a la Sareb, el banc de recollida. I la Sareb mai es va preocupar dels llogaters dels seus pisos, ni de l'estat de l'immoble. Anys després els comença a denunciar per impagament dels contractes de lloguer i la situació desemboca en diverses ordres de desallotjament com l'última, que anuncia que aquest dilluns els veïns han d'abandonar casa seva", explica. "Els nostres veïns són l'obstacle per al 'pelotazo' de la Sareb", sosté Pin.

SENSACIÓ DE DESEMPARAMENT

La regidora subratlla que als set desallotjaments d'aquest dilluns se n'hi sumaran més el 25 de novembre i l'1 de desembre. I destaca que s'han reunit amb les set primeres famílies, que desconeixien l'existència de l'Oficina de vivenda, "ni tan sols dels serveis socials", per revelar el desemparament en què se sentien els afectats.

Notícies relacionades

Pin destaca que la majoria d'afectats tenen contractes laborals en vigor i tota la voluntat d'assumir el pagament de les mensualitats "que ningú els reclama". "I, no obstant, encara que la Sareb no els reclama els pagaments, els denuncia per deixar-los sense casa. Buidar l'escala de l'edifici d'Hospital 116 és una absoluta brutalitat humanitària, però és el pas imprescindible per fer efectiva una operació especulativa en ple Raval", ha denunciat. 

El consistori sosté que ha reclamat "explícitament" a la Sareb que ajorni els desnonaments, però la seva resposta ha sigut negativa. I l'acusa d'"incomplir el seu deure de conservació de l'immoble". Per això ha iniciat els tràmits corresponents "perquè exerceixin els seus deures". Pin anima els ciutadans a sumar-se a la convocatòria d'aquest dilluns "per evitar el desallotjament i per denunciar l'assetjament immobiliari".