Veïns de les Corts reclamen l'enderrocament de la casa que va estar okupada

Han recollit 1.450 firmes perquè l'edifici de Benavent "no sigui un altre Can Vies"

jjubierre36109861 barcelona  31 de octubre del 2016  casa okupada en la calle 161031111125

jjubierre36109861 barcelona 31 de octubre del 2016 casa okupada en la calle 161031111125

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L’okupació efímera a l’octubre del número 25 del carrer de Benavent, a les Corts, manté en alerta el veïnat. Tant, que el cap de setmana passat van iniciar una recollida de firmes que en tot just 48 hores suma 1.450 suports per reclamar que l’edifici no es converteixi en un altre Can Vies i les Administracions s’hi impliquin a favor de la convivència. Ahir van exigir públicament a l’ajuntament que acceleri la llicència d’enderrocament de la finca perquè el conflicte no vagi a més.

La casa està actualment buida, però els intents de reokupació del dia 30 passat i la confrontació entre part del col·lectiu d’okupes de la zona, els vigilants privats i els veïns, els preocupen. Temen que la finca pugui tornar a ser okupada. Per evitar-ho s’han mobilitzat amb la recollida de suports i imtentant que el consistori s’hi impliqui.

Notícies relacionades

La presidenta de l’AAVV Camp Nou, Anna Ramon, ha explicat que l’entitat «rebutja la il·legalitat» a la zona, així com veure baralles als seus carrers. Assegura que no volen viure «amb por i fractures entre els veïns», ni seguir l’estela de Sants amb Can Vies. Es neguen que els okupes «decideixin l’ús d’un edifici» i demanen a l’Administració que faciliti l’enderrocament per no estar «en permanent vigilància».

Els veïns també han emfatitzat que no tenen cap relació amb la propietat, ni interessos amb el sector turístic, al qual desvinculen del futur ús.

Temes:

Okupes