CiU obre el ball per explorar una moció de censura a Colau

Forn anuncia una sèrie de reunions amb la resta de grups de l'oposició durant la setmana que ve

El PP subratlla que el PSC és "imprescindible" en l'operació i ERC espera que li concretin el pla

fcasals36146753 politica  el portaveu del grup municipal de ciu a l ajuntame161103134323

fcasals36146753 politica el portaveu del grup municipal de ciu a l ajuntame161103134323 / RAFA GARRIDO

2
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

CiU ha obert el ball per explorar amb la resta de grups de l'oposició la possibilitat d'aconseguir una majoria alternativa al govern municipal que encapçala Ada Colau i usar-la per descavalcar l'alcaldessa mitjançant una moció de censura.

El regidor Joaquim Forn ha anunciat aquest dijous que CiU es reunirà la setmana que ve amb la resta de grups de l'oposició –ha precisat que no li consta cap rebuig a la cita d'altres partits- per abordar la qüestió, després que divendres passat Colau es veiés obligada a retirar de l'ordre del dia la votació de les ordenances fiscals per falta de suports i que en aquella mateixa reunió tots els grups de l'oposició menys la CUP la reprovessin.

Forn ha admès que es tracta d'una operació complexa i difícil: “Som conscients de les dificultats aritmètiques, són les mateixes que hi havia la nit de les eleccions municipals”. Però ha afirmat que s'intentarà. El regidor ha repassat la gestió de Barcelona en Comú des que va arribar al govern municipal (primer en solitari i després amb el PSC com a soci) i l'ha qualificat de política de gestos.

Ha recordat que per primera vegada no s'ha aprovat el Pla d'Actuació Municipal (PAM), que el govern municipal no ha aconseguit aprovar les ordenances i que no s'ha comunicat amb el seu grup sobre l'aprovació dels pressupostos, que a aquestes altures sembla clarament inviable mitjançant un pacte. Això, per cert, portarà amb tota probabilitat Colau a utilitzar la qüestió de confiança, cosa que d'aquí uns mesos provocarà un debat similar a l'actual: l'oposició tindrà un període d'un mes per buscar una majoria alternativa a l'alcaldessa.

FERNÁNDEZ DÍAZ, DISPOSAT A TOT

Si Forn ha subratllat que per treure Colau és necessari un esforç de negociació, el cap de files del PP al consistori, Alberto Fernández Dïaz, sembla disposat a tot per aconseguir-ho. Fernández Dïaz ha afirmat que totes les parts hauran de cedir i ha recalcat que el PSC és “imprescindible” en l'operació. El regidor ha demanat als socialistes que siguin fidels a la seva trajectòria.

Fernández Díaz ha advertit contra un pacte que emuli el del Parlament, amb CiU i ERC com a soci centrals. “S'equivoquen els que creuen que això és un episodi més de la política catalana”.

BOSCH, RELAXAT

Notícies relacionades

El més relaxat sembla ser el líder d'ERC a l'ajuntament, Alfred Bosch, que aquest dijous ha comparegut breument per relatar que espera les explicacions que li doni CiU la setmana que ve. No ha volgut entrar en càlculs, reiterant que aquests corresponen als promotors de la iniciativa.

El més interpel·lat, el socialista Jaume Collboni, abordarà la qüestió aquesta mateixa tarda, quan ha anunciat una compareixença.