La Fundación Francisco Franco acusa Colau de muntar un "bàrbar aquelarre"

L'entitat anuncia mesures legals contra l'ajuntament per la decapitació de l'estàtua i per l'exposició

icoy35939322 franco escultura161017170542

icoy35939322 franco escultura161017170542 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

La Fundación Francisco Franco ha acusat avui l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, del "bàrbar aquelarrebàrbar aquelarre a què ha sigut sotmesa" l'estàtua eqüestre decapitada del dictador, col·locada en una exposició al Born i que ha sigut atacada amb ous, tomàquets, pintura i fins i tot amb una nina inflable.

En un comunicat, la Fundación Franco anuncia accions legals contra els responsables municipals per la decapitació de l'estàtua eqüestre, i considera que l'exposició antifranquista organitzada per l'Ajuntament de Barcelona "inocula odi", "inunda l'ànima juvenil de falsedats de consum diari" i "manipula la història fins a la nàusea".

També critica que "quan el voluntarisme incompetent arriba al poder en la segona alcaldia més important d'Espanya, és símptoma de la profunditat i l'extensió de la crisi del sistema que pot desembocar, si res hi posa remei, en la tirania dels fracassats d'ahir, d'avui i de sempre".

Notícies relacionades

"Fem responsable l'Alcaldia de Barcelona i la seva regidora del bàrbar aquelarre a què s'ha sotmès, en el dia d'ahir, l'estàtua en bronze de l'estadista espanyol més important des dels Reis Catòlics, l'heroi militar que en compliment del seu jurament va defensar la nació i el poble espanyol dirigint la sublevació fins a impedir que la tirania comunista s'imposés a Espanya", argumenta la fundació franquista.

La fundació titlla d'"esperpent" el que considera com una "falta de respecte per la història, retrata la malaltia de l'odi transmès per l'enveja igualitària, la ignorància inexcusable i el ressentiment social".