Un sindicat de la Urbana demana a Colau que "no es deixi intimidar pels manters ni per cap polític"

L'organització qualifica el 'mercat rebel' de dissabte passat d'"acte de provocació" i de "trampa per als agents"

 

  / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

El sindicat SAPOL de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha demanat a través d'un comunicat a l'alcaldessa Ada Colau que "no es deixi intimidar ni pel col·lectiu de manters ni per cap polític ni regidor", i que" defensi la seva policia".

L'organització vol que el govern municipal continuï amb la "política iniciada fa uns dies, de col·laboració i implicació amb altres cossos policials, per eradicar la venda ambulant sense permís i les activitats il·legals vinguin d'on vinguin".

SAPOL considera que l'ocupació al llarg de la Rambla per part de desenes de manters dissabte passat, sota la convocatòria de 'mercat rebel' per protestar contra la detenció de set venedors ambulants i presó per a quatre d'ells, va ser un "acte de provocació amb les institucions i la Guàrdia Urbana", i assegura que" tot estava pensat i muntat per convertir-se en una trampa per als agents".

Notícies relacionades

El sindicat insisteix que veu el 'mercat rebel' de dissabte com "una trampa", perquè, assegura, "la suposada manifestació estava plena de fotògrafs i algun regidor de l'ajuntament a la caça del guàrdia". Aquesta acusació faria referència al regidor de la CUP Josep Garganté, que va participar en la concentració de protesta per les detencions.

L'organització, que és la majoritària en la policia municipal, explica que la policia "no va actuar" per "evitar mals majors". El sindicat puntualitza i remarca que "la venda ambulant sense permís és il·legal".