Districtes

«Vam recollir 2.100 euros a l'institut per a fins solidaris»

jdeig34182109 barcelona   barcelones     07 06 2016   distritos 160610093440

jdeig34182109 barcelona barcelones 07 06 2016 distritos 160610093440 / JOAN PUIG

1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Els alumnes de tercer d'ESO de l'institut públic Joan Boscà (avinguda d'Esplugues, 40) van organitzar dimecres passat una festa solidària oberta a les famílies. S'hi sortejava un xec regal en un centre comercial i els diners recaptats amb la venda de les butlletes es destinaran a tres causes solidàries diferents, en tres punts del planeta. Valentina Martos Miguet (Barcelona, 2001) és una de les alumnes implicades en l'organització de la festa.

-¿Com sorgeix la idea d'organitzar aquesta festa benèfica?

-Ja fa temps que col·laborem amb diversos projectes solidaris, com a part de l'assignatura de Geografia, i la festa ens va semblar una bona manera de donar-los a conèixer i recollir més fons. La festa ens ha permès recaptar 2.100 euros.

-En la festa es tractava d'entretenir, però també de conscienciar.

-Sí, per això hi va haver actuacions musicals i coreografies, però també van venir membres del Centre Karuna de l'Índia, que acull nenes abandonades, i de Pro Activa Open Arms, que ajuden els refugiats de Síria que arriben a l'illa de Lesbos, per explicar-nos què fan.

-Els diners es repartiran entre aquestes dues oenagés i una noia africana.

-Sí. L'Abi és una noia de Sierra Leone que va perdre els pares per culpa de l'Ebola. Té 19 anys i la vam conèixer a través del periodista Xavier Aldekoa, que va venir al col·legi per oferir una xerrada sobre la seva feina com a corresponsal a l'Àfrica. A l'Abi li hem pagat el primer curs de la carrera d'Economia al seu país i amb els diners de la festa ara li podrem pagar el segon.

-¿Manteniu el contacte amb ella? 

-Sí, per WhatsApp i correu electrònic. Contesta quan pot, quan troba wi-fi. Li vaig demanar que ens enviés fotos i vídeos del seu dia a dia. Amb aquest material vaig muntar un vídeo per a la resta de companys.

-Ser solidari deu ser més fàcil si poses cara al destinatari.

-Tots sabem que hi ha desigualtats al món, però no n'ets del tot conscient fins que no parles directament amb persones com l'Abi. Conèixer-la ens ha canviat la perspectiva.

Notícies relacionades

-La seva vida és molt difícil.

-T'adones que som molt afortunats quan, per exemple, l'Abi ens explica que ha de caminar unes dues hores per arribar a la universitat.