Barcelona Regional posarà en mans de la Fiscalia la seva gestió en l'era CiU

El consell d'administració de l'agència veu dubtós el destí de dos milions d'euros

 

icoy17111294 barcelona 26 09 2011 bcn entrevista a willy muller160602171842

icoy17111294 barcelona 26 09 2011 bcn entrevista a willy muller160602171842

1
Es llegeix en minuts
Xabi Barrena
Xabi Barrena

Periodista

Especialista en informació sobre el Govern de Catalunya, de ERC y en el seguiment de l'actualitat del Parlament.

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

El consell d'administració de Barcelona Regional, agència que depèn de l'Ajuntament de Barcelona, ha decidit aquest dilluns posar en mans de la Fiscalia la gestió portada a terme a la mateixa empresa durant el temps en què CiU la va dirigir (2011-15).

El consell, presidit per Ada Colau i en què participen diversos alcaldes metropolitans i representants de l'Adif, de l'aeroport i del port, entre altres, ha analitzat l'auditoria dels comptes d'aquest període.

La decisió de fer una auditoria va ser presa pel consell d'administració després de l'aparició a EL PERIÓDICO d'una sèrie d'informacions en què s'apuntaven presumptes pràctiques irregulars a càrrec del president de BR, Antoni Vives, i el seu director general, Willy Müller. La Fiscalia ja va començar diligències en alguns dels casos i, en un d'ells, va arxivar la causa. 

No obstant, a la Fiscalia segueix estant obert l'expedient creat arran de l'expedient informatiu que va fer l'ajuntament i que va permetre, per exemple, detectar la presència de dos assalariats, Antoni Miquel Cerveró, 'Leslie', i Jesús Arévalo, que malgrat ingressar els seus honoraris no quedava demostrat que haguessin tingut cap relació laboral amb BR. Tant l'excantant de Los Sírex, i exregidor amb CiU, com l'exalcalde de Cervelló (també de la federació) ja han prestat declaració davant la Fiscalia, segons apunten fonts judicials.

Notícies relacionades

En l'auditoria, el contingut de la qual també va avançar aquest diari, es qualificava d'“antieconòmic” el destí de dos milions d'euros en projectes de BR a l'estranger. En aquest capital també s'hi incloïen 200.000 euros en despeses de representació. En l'anàlisi del 56% de les factures emeses es van trobar despeses d'allotjament en hotels de Moscou a 900 euros la nit, àpats en dia festiu (no laborable, per tant, en principi exempt de ser abonat amb la targeta de l'agència) i, fins i tot, entrades a Port Aventura per un valor de 150 euros.

BR, per tant, s'absté de demanar una anàlisi jurídica de l'auditoria, per veure si les pràctiques podien encaixar en alguna categoria penal, i deixa en mans del fiscal la qüestió. I es reserva, en tot cas, l'opció, més tard, de presentar una querella contra els antics gestors de l'agència metropolitana.