Tercera nit d'aldarulls a Gràcia tot i el blindatge policial

Grups d'activistes han destrossat entitats bancàries, han cremat contenidors i han llançat bengales als Mossos

La policia ha barrat el pas als manifestants perquè no poguessin arribar a la zona del local desallotjat

fcosculluela34039309 barcelona 25 05 2016 tercera manifestaci n dos 160526000330

fcosculluela34039309 barcelona 25   05  2016 tercera manifestaci n dos 160526000330
fcosculluela34039250 barcelona  25   05  2016  tercera manifestaci n do160525233803
fcosculluela34039243 barcelona  25   05  2016  tercera manifestaci n do160526000341

/

2
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / RAFAEL MORALES / BARCELONA

El gran blindatge policial que han desplegat els Mossos a Gràcia dimecres a la nit no ha pogut evitar que els disturbis tornessin a ressorgir als carrers del barri. Per tercera nit consecutiva, grups de radicals han destrossat oficines bancàries, han cremat alguns contenidors i s'han enfrontat als agents, llançant-los bengales en algunes ocasions. Durant els tumults s'ha detingut una persona.

La tercera manifestació pel desallotjament de l'anomenat ‘banc expropiat’ s'ha dissolt poc abans de les onze de la nit sense que s'hagin registrat incidents destacables, més enllà d'uns contenidors bolcats al carrer d'Astúries. Els altercats s'han produït després, com és habitual, i en aquesta ocasió s'han caracteritzat per tractar-se d'una espècie de guerra de guerrilles, amb petites escaramusses en diferents punts del barri.

Els Mossos han bloquejat des de les nou del vespre l'accés a la cantonada del carrer de la travessera de Gràcia en què hi ha el local desallotjat per la policia catalana dilluns passat, a instàncies d'un jutjat. A diferència de dies anteriors, els agents han blindat la zona per evitar el pas als centenars de manifestants que des d'aquella hora han començat a concentrar-se a la plaça de la Revolució.

DIVERSES COLUMNES

Esgrimint pancartes amb lemes com “Fora la policia dels nostres barris” i amb consignes contra els periodistes. En la convocatòria d'aquesta nit hi han participat manifestant que han sortit en columnes des de diferents barris de Barcelona amb la directriu de confluir a les nou del vespre al local desallotjat al barri de Gràcia.

Els manifestants tenien la intenció de construir una cadena humana al voltant de l'anomenat ‘banc expropiat’, però la policia catalana s'ha avançat a les seves intencions i ha tallat els carrers adjacents per evitar l'accés al lloc.

El director general de la Policia de Catalunya, Albert Batlle, havia avisat hores abans, en la comissió d'Interior del Parlament, que els Mossos tenen l'ordre del jutge que el local desallotjat no torni a ocupar-se, de manera que evitaran com sigui que es torni a produir.

DUES NITS D'ENFRONTAMENTS

Notícies relacionades

Després del desallotjament de la policia catalana dilluns passat, que va durar nou hores perquè dos activistes s'havien encadenat a un bidó a l'interior de l'antiga sucursal bancària, a la nit es van produir greus aldarulls que es van saldar amb una quinzena de ferits,una quinzena de ferits un detinguda, la crema d'alguns vehicles aparcats davant del local i nombroses destrosses del mobiliari urbà. L'endemà, l'ajuntament va valorar els danys causats en uns 60.000 euros

La segona onada, que va tenir lloc dimarts a la nit, va acabar amb una càrrega policial contra els manifestants quan intentaven tornar a entrar al ‘banc expropiat’, que des del desallotjament ha sigut tapiat amb planxes metàl·liques. El balanç de danys va ser molt menor, ja que no es van destrossar aparadors ni vehicles i només es van bolcar alguns contenidors. En les escaramusses entre la policia i els manifestants es van produir, no obstant, alguns ferits lleus en els dos bàndols.