L'ajuntament ja va desvincular a l'agost la Guàrdia Urbana de la dissolució de manifestacions

El comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, considera que és responsabilitat dels Mossos

icoy22404606 barcelona 14 05 2013 la guardia urbana ha desaloja160504201446

icoy22404606 barcelona 14 05 2013 la guardia urbana ha desaloja160504201446

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

El nou cap de la Guàrdia Urbana, Amadeu Recasens, ja va anticipar el mes d'agost passat en una entrevista amb EL PERIÓDICO el seu propòsit de desvincular el cos policial municipal de tasques relacionades amb operacions antiavalots com la dissolució de manifestacions violentes.  

Recasens considerava que no era "correcte" utilitzar el terme antiavalots per referir-se a unitats de la policia local barcelonina que han participat en desallotjaments o dispersió de concentracions, com la Unitat de Suport Policial. "Existeixen unes unitats de suport policial amb unes funcions que considero necessàries. Quan parlem d'antiavalots ens referim a la dissolució de manifestacions violentes. I això no és tasca de la Guàrdia Urbana", assenyalava l'exdirector de l'Escola de Policia de Catalunya i un dels pares de la llei que va articular la consolidació dels Mossos d'Esquadra. I promovia un cos amb el qual "tornessin a retratar-se els ciutadans".

Notícies relacionades

El jurista considerava que la Guàrdia Urbana ha de tenir un paper de "policia de proximitat" i deixar als Mossos les tasques de seguretat general a tot el territori. I apostava per recuperar el civisme entre els barcelonins i donar "més participació al ciutadà en la seva seguretat abans que crear noves estructures" policials o parapolicials com un cos d'agents cívics o similar.

La CUP va exigir aquest dimecres a l'equip de govern municipal d'Ada Colau la dissolució de la Unitat de Suport Policial de la Guàrdia Urbana, una mesura que el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, va recordar que ja havien plantejat tan bon punt Barcelona en Comú va arribar a l'alcaldia.