EL PRESSUPOST MUNICIPAL

CiU revela el contingut de l'acord CUP-Colau: mesures per 5 milions

El pacte inclou dedicar dos milions a lloguer i dos a una renda per a dones

1
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

En un gir inesperat, l'acord entre Barcelona en Comú i la CUP no l'ha revelat cap dels dos partits que l'han tancat. Ho ha fet el grup de CiU, que ha conegut els detalls en la reunió de la junta de portaveus.

Segons la regidora convergent Sònia Recasens, els canvis en l'expedient de la modificació de crèdit que han obert el camí al suport de la CUP suposen inversions per 5 milions d'euros: 2 milions en ajudes al lloguer; 2,3 milions per a una renda universal per a dones en situació econòmica vulnerable; 700.000 euros per establir un carnet de ciutat per a sense papers; 100.000 euros per elaborar un cens de pisos buits, i 93.000 euros per la remunicipalització del PIAD, servei d'atenció a dones víctimes de violència.

"XARLOTADA"

Recasens ha qualificat de "xarlotada" la negociació i de "preu irrisori" el pagat per BC a la CUP, que avui sotmetrà al criteri de les seves assemblees el pacte.

Recasens ha explicat que CiU sospita que hi ha un pacte ocult per desactivar la unitat d'antiavalots de la Guàrdia Urbana.

BC DÓNA MENYS DETALLS

Notícies relacionades

El primer tinent d'alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha confirmat l'existència d'un acord amb la CUP, encara que l'ha detallat menys que CiU. El que sí que ha donat a entendre és que el govern municipal està per la labor de complaure la CUP que la Unitat de Suport Policial (USP) a la Guàrdia Urbana no faci les funcions de força antiavalots.

És una cosa que ja passa de facto, i que quedarà escrit en el pla director, com s'havia anunciat. La novetat és que el pla es discutirà en un ple, com reclamava el PSC.