CONFLICTE LABORAL A TMB

El metro de Barcelona torna a la vaga els dies 26 i 27 d'abril

Després del Mobile i el Barça-Madrid, el suburbà posa ara l'ull sobre Alimentaria

 

  / CARLOS MONTAÑÉS

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El metro de Barcelona tornarà a parar els dies 26 i 27 d'abril. Els treballadors ja van avisar a principis de març i avui mateix han tramitat la petició a Treball. La vaga coincidirà amb la fira Alimentaria i serà parcial: dimarts, de 8 a 10 hores i de 17.45 a 21 hores, i dimecres, de 9 a 15 hores i de les 22 hores fins al final del servei. Durant la segona jornada també està prevista una manifestació a les 10.30 hores que anirà d'Urquinaona a Sant Jaume.

El president del comitè d'empresa, Antonio Ceballos, ha explicat a aquest diari que l'empresa segueix sense oferir res nou a la plantilla, i lamenta que juguin al "desgast" amb els treballadors. "La seva estratègia és molt agressiva, de no negociar, amb la mateixa oferta des de fa dos mesos", es queixa.

Notícies relacionades

Després de les aturades durant la setmana del Mobile World Congress i durant el Barça-MadridMobile World CongressBarça-Madrid del 2 d'abril, el metro posa l'ull en una altra de les fires més importants de la capital catalana, Alimentaria, que portarà a la ciutat milers de professionals del sector de l'alimentació que, com els va passar als experts en tecnologia, s'hauran de buscar la vida per poder arribar al recinte firal. Respecte als serveis mínims, Ceballos reclama que siguin inferiors als marcats per Treball en les dues convocatòries anteriors, quan, assegura, "no hi va haver cap problema i en alguns casos els trens anaven buits". 

La plantilla es tornarà a reunir en assemblea el 3 de maig per decidir futures vagues que només es convocaran oficialment si la negociació sobre el conveni col·lectiu, caducat a finals de l'any passat, no prospera.