L'Ajuntament diu que no té constància de cap empenta al manter per part de la Urbana

El comissionat Recasens no aclareix si metge i pacient van parlar en presència policial

Garganté parla amb el metge que va examinar un manter que va caure durant una persecució de la Guàrdia Urbana de Barcelona. / periodico

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

El comissionat de Seguretat de l'Ajuntament de BarcelonaAmadeu Recasens, ha afirmat que no tenen cap constància que un agent de la Guàrdia Urbana empenyés el manter que va resultar ferit el 23 de març durant un operatiu de la policia municipal contra la venda ambulant a la Rambla.

Notícies relacionades

Mostrant-se molt cautelós en tot moment al tractar-se d'un cas judicialitzat, fet en què s'ha escudat contínuament per no donar més detalls en les preguntes formulades pels periodistes, tampoc ha volgut aclarir si com diu el regidor de la CUP Josep Garganté el manter va comunicar l'origen de la seva lesió en presència d'un agent de la Urbana, vestit d'uniforme, i dins del box del CAP de Peracamps.

Sobre aquesta possibilitat, que “tampoc consta” que fos així, el comissionat ha recordat que en algunes situacions “molt específiques” es podria donar el cas que estigués justificada aquesta presència policial a l'interior del box. Unes condicions que difícilment quadrarien amb les d'aquest manter, que segons la Guàrdia Urbana no estava detingut en aquells instants.