ÈXIT DE LA MEDIACIÓ A L'ÀREA METROPOLITANA

Recobrar la calma a casa

L'Ajuntament del Prat assessora a una família per resoldre les disputes amb la seva filla adolescent

vvargas33047473 barcelona 2016  03 04  societat l ajuntament d el 160304205230

vvargas33047473 barcelona 2016 03 04 societat l ajuntament d el 160304205230

1
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / EL PRAT

Albert Terol tenia clar l’origen del canvi d’actitud de la seva filla Carla, però també admetia la seva impotència per trobar una solució que permetés reconduir la rebel·lia d’aquesta noia de 17 anys. «En pocs mesos van morir la seva àvia i la tieta preferides i ella es va enfonsar. Sempre ha sigut rebel, però llavors semblava com si s’hagués mentalitzat per viure-ho tot en plena intensitat, sense respectar normes ni l’opinió de ningú», reflexiona aquest pratenc de 50 anys. La Carla va començar a marcar les seves pròpies regles de convivència, mirant d’imposar sortides a la discoteca sense acceptar hora prevista d’arribada. I davant l’oposició paterna, es va donar una sublevació filial amb una virulència desconeguda fins llavors.

Va arribar un punt que la impotència era tal, que els mateixos pares trucaven a la Policia Local, incapaços de calmar la ira de l’adolescent. «Un familiar deia que semblava un cas del programa de televisió Hermano mayor», recorda l’Albert. La presència policial a casa dels Terol es va fer més habitual del que era desitjable també per reaccions lluny de casa que fins i tot li han valgut a la Carla alguns petits problemes amb la justícia. Una vegada arribats a aquest punt, i aconsellats per uns amics, l’Albert i la seva dona es van encomanar al servei de mediació del Prat.

Notícies relacionades

«Per fi vam poder mantenir discrepàncies sense crits, sense faltes de respecte, sense insults ni baralles, ni amb nosaltres, els seus pares, ni entre germanes. Jo mateix m’he fet un fart de plorar aquí perquè necessitava treure a fora tanta tensió», recorda. 

L’equip de Xavier Jimé-nez va apaivagar els ànims, va consensuar unes regles elementals que alleugessin la convivència i, davant la complexitat del cas, va derivar la família als serveis psicològics perquè diagnostiquin i canalitzin el problema de conducta de la Carla i orientin els seus progenitors sobre la millor manera d’actuar per recuperar la pau a casa.