El sou més comú dels treballadors del metro de Barcelona és de 33.000 euros a l'any

El salari més baix del personal del suburbà és de 29.000 euros anuals

32891980 60-cortadellas-metro-catalunya-2

32891980 60-cortadellas-metro-catalunya-2

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

El sou més freqüent dels treballadors del metro de Barcelona és de 33.000 euros a l'any, amb 29.000 euros com a salari mínim de la plantilla del suburbà, segons va revelar aquest diumenge Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat i presidenta de TMB.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colauva comparèixer aquest diumenge per respondre als treballadors del metro amb Vidal, la responsable política de l'empresa, que fa dies que insisteix que l'oferta realitzada a la plantilla no només és bona, sinó que a més és immillorable.

Notícies relacionades

La regidora va assegurar que l'empresa els ha fet arribar una proposta "de màxims" i va advertir que TMB "no pot dir que sí a tot" el que reclamen els treballadors, perquè "es posaria en risc el servei". L'1% d'augment que els ofereix l'empresa suposaria uns 360 euros per persona. 

La regidora de Mobilitat va repassar els punts de la proposta que es va fer als treballadors, i va recordar que dissabte es va modificar i s'hi van afegir alguns punts. Però Vidal va treure, de nou, l'argument que acceptar el que exigia la plantilla suposaria posar en perill els recursos de la mateixa empresa. "Ningú podrà dir que la nostra voluntat no ha sigut fer tot el possible per desencallar la situació", va agregar la regidora. Vidal és tant o més assenyalada que l'alcaldessa per part dels representants dels treballadors del metro com a responsable que finalment hi hagi vaga.