Barcelona acorda amb els comerciants obrir cinc diumenges

El consistori redueix les obertures al maig i l'octubre, i deixa tot l'estiu sense cap d'aquestes cites

 

  / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
TONI SUST / BARCELONA

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar ahir un acord amb els comerciants sobre els dies d’obertura de les botigues en diumenge durant el 2016. L’anunci es va concretar a la tarda quan les parts van explicar que s’obriran cinc diumenges: els dies  8, 15 i 22 de maig i 2 i 9 d’octubre. L’horari permès serà de 12.00 a 20.00 hores, cosa que suposa endarrerir l’obertura i el tancament dues hores, ja que l’any passat el consistori deixava obrir de 10.00 a 18.00 hores.

L’ajuntament va anunciar inicialment la seva intenció de reduir de 10 a 4 els diumenges previstos per a l’obertura dels comerços, encara que finalment ha accedit que sigui un més, cinc. Amb l’obertura al maig i l’octubre, es deixa tot l’estiu sense diumenges de botigues obertes. El regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, que va presentar el pacte amb representants del sector comercial, va argumentar que als mesos de maig i octubre els visitants que arriben a la capital catalana estan més predisposats a sortir de compres, en la mesura que els del juliol i l’agost, el perfil dels turistes té un caràcter més «vacacional i de platja».

    

SIS ANYS

Colom va explicar que l’acord té vocació duradora, i que podria estar vigent sis anys, encara que el límit «polític» és el del mandat actual, perquè no seria lògic comprometre un futur govern municipal. Més enllà de quines dates s’assenyalaran en els pròxims anys, els diumenges escollits estaran compresos entre el 5 i el 24 de maig i entre l’1 i el 14 d’octubre.

Notícies relacionades

 També es va acordar que dos dels quatre festius autoritzats per la Generalitat que fixa l’ajuntament siguin, el 2017, els dies 3 de desembre, com l’any passat, i 23 d’abril, en aquest cas en lloc del 12 d’octubre.

Barcelona Oberta, que va rebutjar la primera proposta, es va mostrar conforme amb l’acord. Així ho va manifestar el seu president Gabriel Jené, que va subratllar que l’objectiu és que el pacte resulti positiu per a la majoria de comerciants. «Per a nosaltres és un acord difícil, però hem de mirar per l’interès general del sector», va afirmar. 

Temes:

Comerç