Barcelona bat el seu rècord sense pluges

Fa 86 dies que no hi ha precipitacions a la ciutat

Vista panoràmica de Barcelona.

Vista panoràmica de Barcelona. / XAVIER JUBIERRE

1
Es llegeix en minuts

Barcelona ha batut aquest dijous el període més prolongat sense precipitacions (o amb menys d'un litre diari) des del 1913, any en què es van iniciar els registres sistemàtics a l'Observatori Fabra, situat a la falda del Tibidabo, com ja va avançar aquest diari diumenge passat. L'anterior marca, de 85 dies sense ploure, va ser el 1928. Aquest dijous ja en són 86 i tot sembla indicar que els dies vinents seguiran sent secs, ja que el Servei Meteorològic de Catalunya no anuncia pluges a la capital catalana, sinó sol anticiclònic i núvols que no deixaran precipitacions.

Notícies relacionades

L'última vegada que va ploure va ser el 2 de novembre, quan una tromba va descarregar a l'àrea de Barcelona i va deixar 36,7 litres per metre quadrat (mm) de pluja, segons els registres de l'Observatori Fabra. D'això fa 85 dies, i en aquest període hi ha hagut una mica de boira, diverses jornades ventoses, unes temperatures molt superiors a la mitjana històrica, un profund episodi de contaminació atmosfèrica i fins i tot dos dies d'olor pestilent, entre altres particularitats atmosfèriques, però ni un litre d'aigua. Gens. El problema, a més, és que no és una excepció en un any caracteritzat per l'escassetat de pluges.

A Barcelona, el període més prolongat sense precipitacions (o amb menys d'un litre diari) des del 1913 correspon als 70 dies transcorreguts entre el 28 maig i el 5 agost del 2007. En aquella ocasió es van disparar les alarmes, ja que va coincidir amb un moment de gran demanda d'aigua i una sequera intensa a gairebé tot Catalunya. 

Temes:

Pluges