Arrest a Horta

Cau 'el Niño', el jove responsable de l'onada d'allunatges

Els Mossos tenen proves que ha comès almenys 11 robatoris en comerços

El delinqüent és conegut per la temeritat i acumula 40 detencions

Detingut ’el Niño’, el cervell dels allunatges a Barcelona. / periodico

2
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

Els Mossos d'Esquadra han detingut el principal sospitós de l'onada de robatoris amb allunatge que ha turmentat els comerços de Barcelona durant les últimes setmanes. Es tracta d'un noi d'uns 20 anys que, malgrat la seva joventut, ja és un vell conegut de la policia catalana. El seu sobrenom és el Niño.

Ricardo J. S., aquest és el seu verdader nom, ha donat més cops en la seva curta edat que la majoria de lladres en tota la vida. Ha sigut detingut més de 40 vegades per la policia. En el seu historial criminal més recent s'hi acumulen robatoris en botigues. Últimament, s'havia especialitzat a estavellar cotxes contra aparadors de comerços de nit, quan estaven tancats. Hi irrompia rebentant-ne l'entrada i els buidava a contrarellotge, ignorant les alarmes. Els investigadors tenen proves per relacionar-lo amb 11 allunatges. Però sospiten que n'ha fet molts més. Potser es troba darrere els famosos assalts contra Miu Miu i Versace, al passeig de Gràcia.

RECONEGUT / Els Mossos havien activat un dispositiu d'emergència per caçar-lo i contenir el repunt d'aquests delictes a la ciutat. Sense anar més lluny, n'hi va haver tres el 23 d'octubre a la matinada, tres més en la del 28 i dos més en la del 29. Els agents van reconèixer l'empremta del Niño en tots i van donar ordre a les patrulles d'obrir bé els ulls.

Van ser policies que patrullaven el barri d'Horta els que el van trobar casualment dimecres. El van reconèixer, el van parar, el van identificar i el van detenir. El Niño ja va dormir aquella nit en uns calabossos de les Corts que es coneix bé. Se sap que actuava acompanyat i per això, malgrat el seu arrest, la banda no es dóna per desarticulada. No obstant, capturar-lo a ell significa deixar el grup sense el seu cap, famós per la seva voracitat i inconsciència.

Els investigadors subratllen que està especialitzat en aquesta classe de robatoris. El defineixen com un delinqüent temerari perquè assumeix riscos que espanten els altres. El 29 d'octubre a la nit, per exemple, un cotxe va envestir i va destrossar un vehicle aparcat quan intentava un allunatge. Encara no resulta possible acreditar que fos ell qui anava al volant aquell dia. Però els Mossos creuen que porta la seva firma.

Notícies relacionades

Una de les pistes amb què treballen és el cotxe que robava. Acostumava a utilitzar un Seat León, un cotxe que sabia com obrir, o algun model de BMW, que desitjava per la potència. Per als tres allunatges del 28, en canvi, creuen que va fer servir un Volkswagen Passat que va estavellar tres vegades contra tres comerços diferents, dos de telefonia mòbil i un estanc.

S'ha encruelit amb aquests negocis. Cigarrets i telèfons són dos productes que col·locava sense problemes al mercat negre. Però els botins van començar a ser escassos. Els venedors, seguint el consell dels Mossos, guardaven el tabac al magatzem i els telèfons a la caixa forta. Per això, el Niño últimament apuntava a les botigues de roba cara.

Temes:

Robatoris