NEGOCIACIÓ A CONTRARELLOTGE

El govern de Barcelona aconsegueix el sí de la CUP i salva la despesa del superàvit

ERC i el PSC ja havien anunciat el seu suport després de pactar una sèrie d'inversions

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El govern d'Ada Colau ha aconseguit aquest divendres que la CUP votés sí a la modificació de crèdit que permet gastar els 101 milions d'euros de superàvit d'aquest 2015. El suport o abstenció del grup municipal assembleari, que té tres regidors, era necessari ja que hi havia un bloc que s'hi oposava (CiU, Ciutadans i PP) i que sumava 18 vots.

No obstant, la celebració del ple ordinari s'ha viscut amb certa expectació ja que la CUP ni tan sols havia informat el govern de Barcelona en Comú el sentit del seu vot. L'encarregat de defensar la posició de la CUP ha sigut el regidor Josep Garganté, que ha criticat la falta de participació de la ciutadania a l'hora de decidir quins projectes reben aquests fons.

"ACONTENTAR LA CLIENTELA"

"Hi ha hagut un excés de gesticulació per posar-se medalles amb els diners del poble", s'ha queixat Garganté, que ha afegit que havia sigut "cutre" que certes formacions hagin volgut fer-se una foto amb BC per demostrar el que havien aconseguit introduir a la llista, en referència al PSC.

"Facin-s'ho mirar i no ens convidin a la taula ja parada", ha reivindicat lamentant igualment que la negociació de les últimes setmanes hagi servit per "acontentar la clientela de cadascú".

DIÀLEG EXISTENT

Notícies relacionades

El primer tinent d'alcalde d'Economia, Gerardo Pisarello, ha tornat a defensar la vocació de diàleg del seu govern i ha alertat de la llàstima que suposaria "deixar 100 milions en un calaix". També ha criticat a la regidora de CiU, Sònia Recasens, que el seu grup no hagi validat la tècnica de realitzar aquesta modificació de crèdit i en canvi hagi volgut introduir alguns projectes a la llista.

ERC ha pactat 11 milions d'euros, ha recordat Alfred Bosch, i el PSC 20 més.