NEGOCIACIONS EN UN AJUNTAMENT EN MINORIA

ERC pacta 22 inversions amb el govern de Colau per a aquest 2015

Bosch revela que el seu grup recolzarà la modificació de crèdit per gastar els 96 milions de superàvit

2
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El líder d'ERC a l'Ajuntament de BarcelonaAlfred Bosch, ha revelat aquest dimarts que el seu grup ha pactat 22 inversions amb el govern d'Ada Colau per executar aquest 2015. La data és condició perquè les partides formin part dels 96 milions d'euros de superàvit que Barcelona en Comú (BC) es vol gastar "i no deixar en un calaix". Està previst que a la comissió d'Economia i Hisenda es doni curs a la modificació del crèdit, encara que només compta amb el suport dels republicans. Tota la resta de grups (CiU, Ciutadans, PSC, PP i CUP) han anunciat que faran reserva de vot, és a dir, que fins al ple del dia 30 no revelaran la seva posició, com va avançar dilluns aquest diari en la seva edició digital.

Bosch ha detallat els projectes acordats amb BC, entre els quals hi ha l'acceleració de certes obres o iniciatives (el mercat de Sant Antoni, les vivendes dotacionals de Germanetes, els estudis per cobrir la Ronda de Dalt o la biblioteca de l'antiga fàbrica Benet Campabadal). "Som aquí per cobrir les necessitats dels barcelonins. Tant de bo haguessin sigut més de 22, que sumen entre 10 i 20 milions, però de moment són les que es poden executar abans d'acabar l'any", ha opinat el president del grup.

60% DEL TOTAL EL 2016

La llista de peticions d'ERC pujava a 137 projectes. Bosch ha explicat que n'han emparaulat prop d'un 60% entre les 22 d'aquest 2015 i les previstes per a l'any que ve. Entre les del pacte presentat aquest dimarts hi ha la compra de la Foneria Canons, de la qual el govern haurà d'acordar el preu amb la Generalitat. De cara a l'any que ve està sobre la taula la compra del Teatre Principal, acordada en el ple de districte de Ciutat Vella.

Notícies relacionades

El republicà ha aprofitat per insistir que el seu grup vol que l'ajuntament pagui una de les estacions de la L-9/L-10 del ramal de la Zona Franca. Calcula que el preu d'aquesta obra seria d'entre 30 i 40 milions, "una quantitat que no s'escapa de les possibilitats econòmiques de Barcelona", ha defensat. Bosch vol que el consistori avanci els diners i després la Generalitat els hi torni.

PAS A PAS

Amb aquest pacte per a les inversions, BC fa un petit pas per a un dels tres fronts econòmics oberts immediats que té: superàvit, ordenances i pressupostos. De moment només compta amb el suport d'ERC per a un dels assumptes. I el calendari hi juga en contra perquè en el ple d'octubre almenys els dos primers haurien d'aconseguir el 'sí' de la majoria de regidors per seguir amb la tramitació.