REACCIONS AL BARRI MÉS DAMNIFICAT

Vila Desnonament encara no se'n fia

Ciutat Meridiana celebra les accions municipals, però amb 266 casos d'impagament exigeix «mesures per avui»

En lluita 8 Manifestació per la vivenda a Ciutat Meridiana, al maig.

En lluita 8 Manifestació per la vivenda a Ciutat Meridiana, al maig. / ARXIU / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
HELENA LÓPEZ / BARCELONA

Filiberto Bravo es va perdre una de les tres reunions de les comissions de treball sorgides de la taula mixta sobre vivenda ressuscitada per l'alcaldessa Ada Colau al coincidir amb un desnonament. «Les coses a Ciutat Meridiana van així», diu el president de l'associació de veïns, que durant els últims anys ha centrat la seva lluita en la defensa de la vivenda. No per capritx es van autoanomenar Vila Desnonament.

«No percebo que la situació hagi canviat. És clar que si parles ara amb el districte de Nou Barris diran que han aturat tots els desnonaments, però l'anterior govern també ho deia. El que atura els desnonaments és la força de la gent al carrer», assegura el líder veïnal, que posa sobre la taula xifres alarmants. «Ara com ara tenim uns 216 casos d'afectats per impagaments de la hipoteca, uns 50 per impagaments del lloguer i uns 100 per ocupacions» , detalla Bravo, que assegura que l'associació de veïns encara no s'ha assegut en una taula per tractar les emergències sagnants del barri ni amb l'alcaldessa ni amb la regidora del districte, Janet Sanz.

Notícies relacionades

Per això, i perquè malgrat valorar que s'hagin començat a posar multes als bancs, el barri necessita «mesures per avui», aquest matí es concentraran al davant de la seu del districte, i planegen una altra mobilització per abans de les eleccions. «El que diuen que augmentaran el parc públic de vivenda en 8.000 pisos està molt bé, però nosaltres vivim el dia a dia. El futur pot ser bo o dolent, ningú ho sap», reflexiona el sempre crític activista pel dret a la vivenda.

Des de l'Observatori DESC -d'on procedeixen tant l'alcaldessa com gran part del seu actual equip- van celebrar les mesures d'urgència presentades per l'ajuntament (recordant que la majoria són fruit de les peticions ciutadanes), però hi van trobar a faltar, segons van anunciar en un comunicat, que anessin acompanyades «per algun comentari cap a l'aplicació de la nova llei de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de la pobresa energètica aprovada el mes de juliol passat». Des del planter de BC també van criticar no haver conegut «el sentit de les mesures amb anterioritat a la roda de premsa, per exemple a través de les corresponents comissions creades pel consistori a la taula mixta».