02 juny 2020

Anar al contingut

Barcelona, la ciutat de la lectura en català

Fins al 13 de setembre l'avinguda de la Catedral acull la Setmana del Llibre en Català amb 127 expositors i 260 activitats per a tots els públics

La Setmana del Llibre en Català acull 127 expositors, un 21% més que l’any 2014.

La Setmana del Llibre en Català acull 127 expositors, un 21% més que l’any 2014.

L'avinguda de la Catedral s'ha transformat en una ciutat de casetes de fusta ocupades per editorials, llibreries, autors i propostes que conviden a la lectura en català. Fins al 13 de setembre, la Setmana del Llibre en Català ofereix 260 activitats i 127 expositors per descobrir segells editorials, llibreries i capçaleres de revistes i premsa que editen en català.

En total són més de dos quilòmetres de prestatgeries plenes de llibres en una proposta que segueix creixent any rere any i que, en paraules de Montse Ayats, presidenta de la Setmana, es vol convertir “en una cita obligada dels lectors en català”.

La Setmana del Llibre en Català es va convertint, a poc a poc, en la presentació oficial de la programació literària de tardor. Les editorials aprofiten la Setmana per avançar les seves publicacions i presentar-les als lectors. Durant el mes de setembre arribaran més de 150 novetats a les llibreries que seran presentades durant aquesta setmana.

A més, dijous que ve, 10 de setembre, s'entregarà el premi Trajectòria, que es concedeix des del 1997 a professionals vinculats al món de la cultura catalana que destaquin en la seva divulgació. En aquesta edició, els premiats són els periodistes literaris Lluís Bonada i Rosa M. Piñol.

La cita també té una vessant solidari: els lectors poden comprar un llibre i dipositar-lo a la prestatgeria de la lectura que farà arribar els llibres en català als centres d'atenció i programes que gestiona la Creu Roja.