Barcelona, la ciutat de la lectura en català

Fins al 13 de setembre l'avinguda de la Catedral acull la Setmana del Llibre en Català amb 127 expositors i 260 activitats per a tots els públics

La Setmana del Llibre en Català acull 127 expositors, un 21% més que l’any 2014.

La Setmana del Llibre en Català acull 127 expositors, un 21% més que l’any 2014.

1
Es llegeix en minuts

L'avinguda de la Catedral s'ha transformat en una ciutat de casetes de fusta ocupades per editorials, llibreries, autors i propostes que conviden a la lectura en català. Fins al 13 de setembre, la Setmana del Llibre en Català ofereix 260 activitats i 127 expositors per descobrir segells editorials, llibreries i capçaleres de revistes i premsa que editen en català.

En total són més de dos quilòmetres de prestatgeries plenes de llibres en una proposta que segueix creixent any rere any i que, en paraules de Montse Ayats, presidenta de la Setmana, es vol convertir “en una cita obligada dels lectors en català”.

La Setmana del Llibre en Català es va convertint, a poc a poc, en la presentació oficial de la programació literària de tardor. Les editorials aprofiten la Setmana per avançar les seves publicacions i presentar-les als lectors. Durant el mes de setembre arribaran més de 150 novetats a les llibreries que seran presentades durant aquesta setmana.

Notícies relacionades

A més, dijous que ve, 10 de setembre, s'entregarà el premi Trajectòria, que es concedeix des del 1997 a professionals vinculats al món de la cultura catalana que destaquin en la seva divulgació. En aquesta edició, els premiats són els periodistes literaris Lluís Bonada i Rosa M. Piñol.

La cita també té una vessant solidari: els lectors poden comprar un llibre i dipositar-lo a la prestatgeria de la lectura que farà arribar els llibres en català als centres d'atenció i programes que gestiona la Creu Roja.