Un quart de segle donant a conèixer l'obra de Tàpies

La Fundació Antoni Tàpies és un centre d'art de referència internacional i cita obligada per conèixer en profunditat l'obra de l'artista català

1
Es llegeix en minuts

La Fundació Antoni Tàpies va ser una iniciativa del mateix artista per promoure l'estudi i el coneixement de l'art modern i contemporani. La va crear el 1884, el 1990 va obrir les portes i des d'aleshores ha contribuït a la difusió de l'art i també al coneixement de l'obra d'Antoni Tàpies, un dels artistes més internacionals del país.

La materialitat de l'obra del pintor i l'ús de diferents elements i tècniques experimentals, amb l'ús de la matèria, la terra, la pols, els àtoms o les partícules, fan del seu treball una aportació singular en el panorama de l'art.

Antoni Tàpies és un dels artistes que personifiquen la transformació de l'art als dos costats de l'Atlàntic arran de la Segona Guerra Mundial i del llançament de la bomba atòmica.

Un espai connectat amb el barri

La Fundació, tot i ser un centre de referència mundial de l'obra d'Antoni Tàpies, segueix molt integrada en el seu entorn. Des que es va remodelar l'espai, als anys 2008-2010, promou la investigació sobre l'edifici que ocupa, com a part de la memòria del barri amb un projecte que està obert a tothom.

Lluís Domènech i Montaner va idear la seu de l'Editorial Montaner i Simón, que va ser una de les editorials més importants de Catalunya i de l'Estat espanyol, des del 1850 fins als anys 30 del segle XX.

Notícies relacionades

Quan va cessar l'activitat el 1981, es va perdre o es va dispersar gran part de la documentació i del material de l'empresa. Amb aquest projecte d'investigació, la Fundació Antoni Tàpies vol recuperar aquest llegat.