INICI DE MANDAT

Els sous dels regidors, escull en la negociació del cartipàs

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

La junta de portaveus es reuneix avui a les 10 del matí per calibrar fins a quin punt el grau d'acord entre el govern d'Ada Colau i l'oposició permetrà un ple plàcid o crispat la setmana que ve. Hi ha alguns assumptes com la distribució de càrrecs eventuals entre els set grups municipals que semblen encarrilats (encara que no acceptats per tothom), així com les presidències dels consells de districtes. Però n'hi ha d'altres com la presència en els consells d'administració de les empreses municipals o les retribucions dels regidors, que podrien dificultar l'arrencada de l'engranatge municipal un mes després de la investidura de l'alcaldessa.

Fonts de l'oposició es queixen que els interlocutors de l'equip de govern varien constantment. Encara que el primer tinent d'alcalde de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello, ha portat el pes de les converses i és qui s'ha reunit, per exemple, amb el principal grup de l'oposició, CiU (10 regidors) i amb el PSC (quatre), hi ha altres partits que han negociat bilateralment amb altres tinents d'alcalde com Laia Ortiz o Jaume Asens. Aquesta situació provoca, adverteixen alguns, que hi hagi divergències o matisos diferents en funció de qui sigui l'interlocutor.

Notícies relacionades

«SENSE PRIVILEGIS» / En l'assumpte on sembla que no hi ha acostament és en les retribucions dels regidors. Barcelona en Comú (BC) manté que els seus representants, Colau inclosa, no rebran més de 2.200 euros nets mensuals per 14 pagues. No obstant, més enllà d'aquesta decisió, el govern municipal pretén rebaixar una mitjana del 20% els sous dels portaveus municipals, els presidents de comissions (que seran quatre davant de les sis actuals) o dels districtes.

Fonts del govern van assegurar ahir que es tracta de «retribucions raonables, sense privilegis» encara que, tenint en compte la seva minoria, necessiten almenys el suport d'altres dos grups. ERC, per exemple, branda el seu propi codi ètic i de transparència mentre que el PSC ja ha avançat que no cobrarà dietes d'altres administracions.