eleccions municipals

L'oposició de CiU a Colau comença a Twitter

El partit de Xavier Trias pressiona al nou govern de Barcelona a través d'aquesta xarxa social

Ada Colau, amb el seu fill en braços, aquest diumenge al balcó de l’ajuntament de Barcelona durant una diada castellera.

Ada Colau, amb el seu fill en braços, aquest diumenge al balcó de l’ajuntament de Barcelona durant una diada castellera. / Alberto Estévez (EFE)

3
Es llegeix en minuts
IGNASI FORTUNY / BARCELONA

El grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Barcelona va estrenar el 13 de juny passat el seu compte de Twitter. La inauguració va coincidir amb la investidura de la nova alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau (Barcelona en Comú).  En el primer missatge van explicar que a través d'aquest canal anirien explicant tota l'actualitat dels regidors liderats per l'exalcalde Xavier Trias, ara en l'oposició.

 

 

El mateix dissabte, 13 de juny, el compte @ciubcn reproduïa les paraules de Trias en el ple d'investidura de la que s'ha convertit en la primera alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després de 119 homes en el càrrec. "Farem una oposició exigent, responsable i constructiva", va avançar l'exalcalde. I després dels primers dies de mandat es pot observar que l'oposició de CiU a Colau comença a Twitter.

 

 

Una oposició que va començar el primer dia de mandat del nou equip de govern, i que va crear la primera picabaralla entre CiU i Barcelona en Comú a través de Twitter. La polèmica va sorgir pels desnonaments aturats a Nou Barris el mateix dilluns. Després de les primeres informacions publicades al matí, que revelaven que Colau havia intervingut per aturar un desnonament a Nou Barris, CiU va tuitejar que els desallotjaments van ser frenats a instàncies del govern de Xavier Trias, a la qual cosa va replicar la quarta tinenta d'alcalde, Janet Sanz. La també nova regidora de Nou Barris va negar l'afirmació del missatge de CiU a través de la mateixa xarxa social. "No és veritat, dels 9 només n'hi havia 4 que s'havien suspès divendres. L'alcaldessa n'ha parat un personalment. Jo un altre", va assegurar.

 

 

El grup municipal de CiU va lamentar en un comunicat "l'ús oportunista de les situacions de vulnerabilitat" i es va oferir a seguir col·laborant en aquest tema. En el mateix text relata que el referent del districte de Nou Barris es va trobar amb Colau a la vivenda del carrer de Pedrosa, però que ja venia amb l'acord de suspendre el desnonament després de reunir-se amb Bankia a primera hora del matí. 

 

 Aquest no va ser l'últim missatge de CiU en clau opositora. El grup va informar que el regidor Jordi Martí va registrar una pregunta per saber el cost dels actes de dissabte. Concretament, el cost dels actes protocol·laris del ple d'investidura així com el de totes les "contractacions realitzades" per a la festa de la plaça de Sant Jaume, per exemple l'import de les pantalles gegants instal·lades.

 

 

Aquest dimarts s'ha produït un nou capítol de l''oposició tuitera' de CiU. A través del regidor Jordi Martí, el grup de Xavier Trias ha registrat una pregunta sobre les accions que pensa fer l'ajuntament sobre la situació del gos Buddy, el cadell de caniche atrapat a l'aeroport del Prat des del passat dia 12 al no poder passar la duana. L'objecte de la pregunta ha generat molts comentaris a Twitter.

 

CiU ha llançat l'últim missatge en clau d'oposició aquesta mateixa tarda. La pregunta es refereix als "greus disturbis" produïts dissabte passat al barri de Sant Antoni en la celebració d'una "manifestació antisistema". Aquesta vegada ha sigut el regidor Joaquim Forn el que ha procedit a registrar-lo. El document insta l'alcaldessa a respondre si l'ajuntament es presentarà com a acusació particular i el cost del mobiliari urbà fet malbé, entre altres.

 

Notícies relacionades

 

Abans del primer ple de la legislatura, l'oposició pressiona a la xarxa.