DES DE LA VALL D'HEBRON

Trias proposa cobrir la Ronda de Dalt i convertir-la en un passeig on instal·lar-hi energies renovables

El candidat de CiU també explica que es crearà un operador energètic municipal

1
Es llegeix en minuts
CRISTINA BUESA / BARCELONA

El candidat de CiU a la reelecció per Barcelona, Xavier Trias, ha exposat aquest divendres el seu propòsit de cobrir la Ronda de Dalt entre els districtes de Gràcia, Horta-Guinardó i part de Nou Barris. En un terreny pròxim a aquesta via, davant de l'Hospital de la Vall Hebron, l'alcaldable ha revelat igualment que la seva intenció és utilitzar el passeig resultant per instal·lar-hi energies renovables que permetin que Barcelona sigui cada vegada més autosuficient.

Amb el soroll ensordidor de la Ronda de Dalt de fons, Trias ha tornat a la càrrega amb les portes de Collserola. De fet, soterrar els aproximadament vuit quilòmetres que hi ha entre les places d'Alfons Comín i de Karl Marx seria una manera d'acostar la muntanya a la ciutat i cosir la fractura que existeix entre els dos costats i que provoca que els veïns visquin "incomunicats", ha opinat l'alcalde.

PROJECTE A LLARG TERMINI

Si la iniciativa aconseguís el consens necessari, els treballs podrien començar l'estiu de l'any que ve, encara que l'execució s'allargaria dos mandats, ha prosseguit. Amb un pressupost d'uns 400 milions d'euros, "s'aconseguiria la permeabilitat entre barris i persones per renaturalitzar la ciutat", ha defensat.

Però, a més, el candidat convergent proposa que de la llosa resultant de la cobertura d'aquesta artèria viària sorgís un "corredor energètic", és a dir, que s'aprofités el 25% de la superfície resultant per col·locar-hi pèrgoles en què hauria tant molins de vent com plaques fotovoltaiques que servirien per proveir, per exemple, uns 80.000 punts de llum de la ciutat.

NO ÉS UNA UTOPIA

Notícies relacionades

Trias ha considerat que "no és una utopia" pensar que en un termini de 40 anys Barcelona pugui ser autosuficient energèticament. Actualment només ho és en un 2%, però l'objectiu és que en el pròxim mandat ja s'arribi al 5% i el 2024 ja sigui el 10%.

A això també hi contribuiria la creació d'un operador municipal d'energia a través de Tersa, que gestionarà de forma integrada tota l'energia renovable que es produeix a la ciutat. Xavier Trias ha explicat que la nova empresa, que eliminarà intermediaris i a la qual es podran sumar altres municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), començaria a funcionar el 2017.